Σταύρος Δήμας: Δεν δέχομαι να εκλεγώ με ψήφους της Χρυσής Αυγής

Σταύρος Δήμας: Δεν δέχομαι να εκλεγώ με ψήφους της Χρυσής Αυγής

Με δήλωσή του ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνείται να δεχθεί την ψήφο χρυσαυγιτών.

«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής». Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη ΧΑ.

Παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη
Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στα σενάρια να υπερψηφίσουν οι βουλευτές της ΧΑ τον κ. Δήμα, στις 29 Δεκεμβρίου.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε η κ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα skai.gr, και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Διαβάστε ακόμη: Κ. Μητσοτάκης: Θα ψηφίσω «παρών» αν οι Χρυσαυγίτες ψηφίσουν Δήμα

Σχόλιο του Ευάγγελου Βενιζέλου
«Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής
Ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με το κείμενο, «οι ψήφοι των 16 βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα ρίξουν την μνημονιακή παράγκα των Σαμαρά-Βενιζέλου».