Στη δημοσιότητα 31 ακίνητα μεγαλο-οφειλετών που βγαίνουν στο «σφυρί»

Στη δημοσιότητα 31 ακίνητα μεγαλο-οφειλετών που βγαίνουν στο «σφυρί»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δημοσιεύεται η λίστα των πλειστηριασμών όσων οφείλουν ποσό άνω των 300.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Τη λίστα πλειστηριασμών των ακινήτων των μεγαλο-οφειλετών που χρωστάνε περισσότερα από 300.000 ευρώ στο Δημόσιο δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Η λίστα αριθμεί 31 ακίνητα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 14 ακίνητα της οικογένειας Καρούζου η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης, πολλά από αυτά στο Κολωνάκι, αλλά και μεζονέτα στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, διαμέρισμα 99,21 τ.μ. στο Δήμο Νεαπολέως Συκεών, και διαμέρισμα 3ου ορόφου 52,70 τ.μ στον Εύοσμο.

Η λίστα περιλαμβάνει ρετιρέ 163 τ.μ. στην παραλία της Θεσσαλονίκης πολύ γνωστού επιχειρηματία το οποίο πωλείται με αρχική τιμή 630.000 ευρώ.

Οι  ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους όλες τις χρηστικές πληροφορίες όπως το είδος του περιουσιακού στοιχείου (περιγραφή κλπ), τον αρμόδιο υπάλληλο του πλειστηριασμού, την τιμή της πρώτης προσφοράς, καθώς και τυχόν διαθέσιμες φωτογραφίες στο www.publicrevenue.gr.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η πρώτη τιμή για τον πλειστηριασμό δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την αντικειμενική τιμή του ακινήτου, γεγονός το οποίο δημιουργεί προβλήματα λόγω του ύψους των τιμών αυτών.

Το καθεστώς αυτό πρόκειται να αλλάξει με αποτέλεσμα να λαμβάνοντα υπόψη τα 2/3 της αντικειμενικής τιμής και αν δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον το 50% αυτής.