Στην YouthNet Helas το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη

Στην YouthNet Helas το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε την ελληνική ΜΚΟ.

Στην οργάνωση YouthNet Hellas δόθηκε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2013, που απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τη διάκριση απένειμε χθες, σε ειδική τελετή στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος του Σώματος, Μάρτιν Σούλτς.

Την υποψηφιότητα για την ελληνική MKO Youthnet Hellas, είχε προτείνει ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής, Γιώργος Xατζημαρκάκης.

«Ο Youthnet Hellas είναι μια δραστήρια και δημιουργική ομάδα με πολύπλευρη προσφορά και ευρεία οπτική, η οποία στηρίζει την ηλικιακή ομάδα που έχει πληγεί σήμερα περισσότερο από την κρίση: τη νεολαία. Το βραβείο αποτελεί δικαίωση που αντανακλά στη νεολαία της χώρας, που διαθέτει γνώσεις, έχει προσόντα και αναζητά το δικαίωμα στην εργασία και τη δημιουργία. Το βραβείο αυτό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά στην Ευρώπη ότι, η Ελλάδα μπορεί, έχει δυνάμεις και δυνατότητες να πρωτοπορεί εντός και εκτός συνόρων» ανέφερε ο κ. Χατζημαρκάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε ακόμη: Αφρικανικός «αέρας» στην Μπούντεσταγκ

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μίας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών. Περιλαμβάνονται, επίσης, δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών που εμπλέκονται σε μακροπρόθεσμη, διασυνοριακή, διεθνική και πολιτιστική συνεργασία.

H οργάνωση νέων Youthnet Hellas είναι Μη Κυβερνητικός, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που επιζητεί την ενεργό συμμετοχή των νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσω ποικίλων δράσεων και παρεμβάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ