Στήριγμα για την ΙΚΕΑ η Κίνα

Στήριγμα για την ΙΚΕΑ η Κίνα

Άνοδος κερδών και πωλήσεων στην ασιατική αγορά για τη σουηδική εταιρεία.

 

Οι πωλήσεις που κατέγραψε η εταιρεία ΙΚΕΑ στην Κίνα έδωσαν ώθηση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 31,9 δισεκατομμύρα ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 11,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μεγέθη τοπικών νομισμάτων, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,9%. Παρόλα αυτά, η εταιρεία παραμένει ακόμη μακριά από το στόχος της αύξησης των πωλήσεων της στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020.

Παράλληλα, ο  όμιλος ΙΚΕΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να επεκτείνεται στις αναδυόμενες αγορές, καθώς τα έσοδα από την Κίνα και τη Ρωσία τροφοδότησαν την αύξηση κατά 11% των ετήσιων πωλήσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Η Κίνα και η Ρωσία είναι στην κορυφή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΙΚΕΑ Πέτερ Άγκνεφιελ σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg. «Μελλοντικά, δεν βλέπουμε να υπάρχουν πραγματικά μεγάλες ανησυχίες σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των πωλήσεων».  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η ΙΚΕΑ έχει αυτή τη στιγμή 18 καταστήματα στην Κίνα και 14 στη Ρωσία, ενώ παγκοσμίως έχει παρουσία σε 28 χώρες με 328 σημεία πώλησης.