Στις φλόγες δασική περιοχή στην Ηλεία

Στις φλόγες δασική περιοχή στην Ηλεία
Φλόγες και καπνοί στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας, κοντά στα Ψαχνά σε πυκνή δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και 2 Πετζετέλ (Pezetel). ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόκειται για την περιοχή Διάσελλα του δήμου Ανδρίτσιανας - Κρεστένων. 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Διάσελλα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στον Αλφειό ποταμό και το κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην περάσει η πυρκαγιά στην απέναντι όχθη του ποταμού, διότι εκεί υπάρχει πυκνό δάσος, που ανήκει γεωγραφικά στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος τονίζει ότι το ελικόπτερο που επιχειρεί από αέρος ανεφοδιάζεται πολύ γρήγορα από τον Αλφειό ποταμό, γεγονός που του επιτρέπει να πραγματοποιεί πολύ συχνά ρίψεις νερού.

Στο μεταξύ, αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και έφθασαν ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ