Στο αμερικανικό χρηματιστήριο η Diamond Shipping του Βαγγέλη Μαρινάκη

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο η Diamond Shipping του Βαγγέλη Μαρινάκη
Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης προσέρχεται στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στο Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα, την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόκειται για την κορύφωση μιας από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία, αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά NYSE εισήχθη την Πέμπτη η νέα εταιρεία Diamond S Shipping Inc, ξεκινώντας τη διαπραγμάτευση με τιμή 11,00 δολάρια ανά μετοχή.

H Diamond αποτελεί εταιρεία spin off της Capital Product Partners LP (Nasdaq: CPLP), συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, της DSS Holdings LP και άλλων θεσμικών επενδυτών, όπως οι China Investment Corp (το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό fund της Κίνας), First Reserve Management και CarVal Investors (επενδυτικός βραχίονας της Cargill).

Ύστερα από ενάμιση χρόνο διαπραγματεύσεων, ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία, των στόλων της CPLP και της DSS, συνολικής αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι η μεγαλύτερη συγχώνευση στον ναυτιλιακό κλάδο που έχει γίνει ποτέ από Έλληνα εφοπλιστή στον NYSE.

Μετά την εν λόγω συμφωνία δημιουργήθηκε η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη στο χρηματιστήριο ιδιοκτήτρια εταιρεία δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων του πετρελαίου και η 5η εισηγμένη εταιρεία δεξαμενόπλοιων σε χωρητικότητα μεταφοράς στόλου με 68 πλοία αξίας περίπου 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνδυαστικό NAV (Net Asset Value) 700 εκατομμυρίων δολαρίων.