Στο φως η επικοινωνιακή «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου μετά την τραγωδία στο Μάτι

Στο φως η επικοινωνιακή «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου μετά την τραγωδία στο Μάτι
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου, την Τρίτη 14 Απριλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Σαΐτας

Ηλεκτρονικό μήνυμα με οδηγίες προς τα κυβερνητικά στελέχη για τις απαντήσεις που πρέπει να δίνουν σε ΜΜΕ, αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχείρησε να ελέγξει τις αντιδράσεις των στελεχών της απέναντι στην κριτική της αντιπολίτευσης και των Μέσων Ενημέρωσης φέρνει στο φως η δημοσίευση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Συγκεκριμένα, σε μήνυμα που φέρεται να εστάλη την 1η Αυγούστου από το Μέγαρο Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κομματικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες για τις απαντήσεις που πρέπει η κυβερνητική πλευρά να δίνει σε κάθε πιθανολογούμενη κριτική.

Έτσι αναφέρεται πως η κατάσταση στο Μάτι είναι βελτιωμένη, πως η βασική αιτία για το φονικό αποτέλεσμα των πυρκαγιών είναι τα αυθαίρετα, ενώ ζητάται από τα στελέχη να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Εντύπωση προκαλεί και η επισήμανση πως σύσσωμη η αντιπολίτευση, πλην του «Σταύρου», βρίσκεται απέναντι στην κυβέρνηση, και η βεβαιότητα πως η κυβέρνηση θα πάρει την αναβολή στις περικοπές των συντάξεων.

Σύμφωνα με το εν λόγω μήνυμα, η γραμμή κυβέρνησης και κόμματος θα έπρεπε να είναι η εξής:

-Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.

-Ολοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.

-Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.

-Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.

-Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.

-Όλοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.

-Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.

-Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.

-Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.

-Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.