Στο πλευρό των ηλικιωμένων ο Μπερλουσκόνι

Στο πλευρό των ηλικιωμένων ο Μπερλουσκόνι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θα βρεθεί σε ίδρυμα για να βοηθήσει άπορους ηλικιωμένους, εξαγοράζοντας έτσι τη ποινή φυλάκισης του.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε για φορολογική απάτη, γεγονός που του στέρησε την κοινοβουλευτική του ασυλία και του επιβλήθηκε ποινή ενός έτους.

Ο Καβαλιέρε βρήκε όμως τον τρόπο για να μη πάει φυλακή. Όχι, δε φοβήθηκαν μη γίνει επανάσταση όπως έλεγε πριν του περάσουν τις χειροπέδες, αλλά θα προσφέρει κοινωνικά ωφέλιμη εργασία βοηθώντας ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας – εξαγοράζοντας έτσι την ποινή του, σύμφωνα με τα όσα γράφει η ιταλική καθολική εφημερίδα Αβενίρε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταβαίνει στο ίδρυμα το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, μια φορά την εβδομάδα.

Ιταλοί σχολιαστές αναφέρουν ότι αν τελικά οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, ο Μπερλουσκόνι θα έχει, πιθανότατα, στην διάθεσή του και τον αναγκαίο χρόνο για να μπορέσει να παραμείνει στο πολιτικό στερέωμα ως επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Η μόνη υποχρέωση στην οποία γίνεται αναφορά, στο άρθρο, είναι η παραμονή του εντός της οικίας του, καθημερινά, από τις δέκα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη απόφαση του δικαστηρίου ου Μιλάνου για το αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του στην φυλακή, σε κατ΄οίκον περιορισμό ή με προσφορά κοινωνικά ωφέλιμης εργασίας πρόκειται να ληφθεί οριστικά αύριο, 10 Απριλίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, το δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου δεν έκανε δεκτό το αίτημα που ζητούσε να επιτραπεί στον Μπερλουσκόνι να μπορέσει να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χωρίς… μακιγιάζ

Ρέντσι: Κανείς στην Ευρώπη δεν μπορεί να αισθάνεται απόλυτα άνετος

«Από την χρεοκοπία στην θεαματική επάνοδο»!