Στόλτενμπεργκ: «Ήξερα ότι οι πελάτες του ταξί πληρώθηκαν»

Στόλτενμπεργκ: «Ήξερα ότι οι πελάτες του ταξί πληρώθηκαν»

Πολιτικές αντιδράσεις στην Νορβηγία από την «έμπνευση» του Νορβηγού πρωθυπουργού να κάνει τον ταξιτζή. 

Σε «μπούμερανγκ» τείνει να εξελιχθεί για τον Νορβηγό πρωθυπουργό Γενς Στόλτενμπεργκ, ο ρόλος του ταξιτζή, στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας για να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι την άποψη των πολιτών για τη χώρα.

Η χθεσινή αποκάλυψη της νορβηγικής εφημερίδας VG, ότι οι πελάτες του ταξί είχαν περάσει από κάστινγκ και είχαν πληρωθεί για τις υπηρεσίες τους, έχει προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις.

Ενώ αρχικά ο Στόλτενμπεργκ δήλωνε άγνοια για το γεγονός ότι είχαν πληρωθεί οι πέντε επιβάτες που μπήκαν στο ταξί με οδηγό τον ίδιο, αργότερα φαίνεται να φρεσκάρισε τη μνήμη του.

«Νομίζω ότι είναι άσκοπο να παρουσιάζεται έτσι αυτή η προσπάθεια» δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός. «Κανείς που μπήκε στο ταξί δεν γνώριζε ότι πίσω από το τιμόνι θα βρίσκομαι εγώ. Και αυτό ήταν το νόημα της όλης ενέργειας» συμπλήρωσε ενώ για το επίμαχο θέμα της πληρωμής δήλωσε: «Δεν γνώριζα την ώρα του γυρίσματος ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν πληρωθεί, αλλά το έμαθα εκ των υστέρων. Αυτή ήταν απόφαση της εταιρείας παραγωγής. Μου είπαν ότι αυτό είναι φυσιολογικό, τους εμπιστεύτηκα και πίστεψα ότι ήταν οκ».

Η υπόθεση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις με τον εκπρόσωπο του τομέα Μεταφορών του Προοδευτικού Κόμματος να δηλώνει ότι το κοινό «εξαπατήθηκε».

Δείτε το βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Στόλτενμπεργκ εδώ