Στον «αέρα» 5 δισ. δολάρια για την Nvidia από τον περιορισμό εξαγωγών AI στην Κίνα

Στον «αέρα» 5 δισ. δολάρια για την Nvidia από τον περιορισμό εξαγωγών AI στην Κίνα
epa06772187 Nvidia president and CEO Jensen Huang speaks during the Annual GPU Technology conference in Taipei, Taiwan, 30 May 2018. Huang discussed Advance computing, Artificial intelligence and new GPU units during the conference. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία πίεζε να παραδώσει κάποιες παραγγελίες του 2024 πριν από την έναρξη ισχύος των νέων κανόνων στα μέσα Νοεμβρίου.

Εξαγωγές ύψους 5 δισ. δολαρίων κινδυνεύει να χάσει η Nvidia στην Κίνα λόγω των περιορισμών στην εξαγωγή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης από αμερικανικές επιχειρήσεις προς την ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Nvidia είχε ήδη ολοκληρώσει την παράδοση παραγγελιών των προηγμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της στην Κίνα για φέτος, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, και πίεζε να παραδώσει κάποιες παραγγελίες του 2024 πριν από την έναρξη ισχύος των νέων κανόνων στα μέσα Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημέρωσε την Nvidia με επιστολή της την περασμένη εβδομάδα ότι οι νέοι περιορισμοί στις εξαγωγές για την πώληση τσιπ υψηλής τεχνολογίας σε χώρες συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, αντί να τεθούν σε ισχύ αμέσως.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστικού νέφους της Κίνας, όπως η Alibaba, η μητρική του TikTok, ByteDance και η Baidu, είχαν κάνει μεγάλες παραγγελίες για παράδοση το επόμενο έτος, ανέφεραν οι άνθρωποι. Οι παραγγελίες από μεγάλες κινεζικές εταιρείες για το 2024 ξεπέρασαν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες της WSJ.

Υπενθυμίζεται πως στις 17 Οκτωβρίου η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως ένα σχέδιο για να περιορίσει την πρόσβαση της Κίνας σε προηγμένα τσιπ, εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και άλλη τεχνολογία που οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να προωθήσει τις στρατιωτικές και κυβερνοπολεμικές της ικανότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πλαίσιο απαιτεί από κάθε εταιρεία της οποίας τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης υπερβαίνουν ένα σημείο αναφοράς επιδόσεων να ζητά άδεια από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πριν τα εξάγει στην Κίνα και σε άλλες χώρες που προκαλούν ανησυχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: wall street journal