Στον όμιλο Σφακιανάκη περνά το 49,55% της Speedex από τον όμιλο Fourlis

Στον όμιλο Σφακιανάκη περνά το 49,55% της Speedex από τον όμιλο Fourlis

Το ποσοστό της Σφακιανάκης στην εταιρεία ταχυμεταφορών φτάνει πλέον το 99,1%.

Tην πώληση του ποσοστού 49,55% που κατείχε στη συγγενή εταιρεία SPEEDEX ανακοίνωσε σήμερα η Fourlis, αναφέροντας πως η πώληση δεν θα επηρεάσει τις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας και του Ομίλου Fοurlis.

Η πράξη αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου Fοurlis για επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες λιανικής πώλησης ειδών οικιακού εξοπλισμού και επίπλου (ΙΚΕΑ) και λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών (INTERSPORT, THE ATHLETE’S FOOT).

Αντίστοιχα η Σφακιανάκης ανακοίνωσε ότι προέβη στην απόκτηση του 49,55% των μετοχών που κατείχε η εταιρεία Fοurlis Α.Ε. Συμμετοχών στην Speedex A.E. Ταχυμεταφορών και το ποσοστό της διαμορφώνεται πλέον σε 99,1%.

Η συναλλαγή εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο του Ομίλου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ να ενισχύσει τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα παροχής υπηρεσιών που σήμερα αποτελείται από τους κλάδους Long Term Leasing (Executive Lease), Rent-A-Car (Enterprise National Alamo) και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (Sfakianakis Insurance), καθώς η Speedex κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ταχυμεταφορών και ξεχωρίζει για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.