Στουρνάρας: «Πιο ευέλικτα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης»

Στουρνάρας: «Πιο ευέλικτα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης»

Πώς σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ – Δείτε το βίντεο.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το πρωτόγεννες πλεόνασμα, ενδεχόμενες νέες μειώσεις φόρων και την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, απάντηση ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως άμεσο σχέδιο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών . Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε τη λέξη «εξωστρέφεια», σημειώνοντας ότι αυτή «σημαίνει εξάγουμε ή παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές».

«Όταν φτάσουμε εκεί θα είμαστε μια οικονομία με πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές” υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τους εταίρους για το θέμα του χρέους σημείωσε: «Υπάρχει νομική βάση στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου. Πάνω εκεί θα στηριχθούμε».

Τι είδε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Σε ό,τι αφορά το θέμα του πετρελαίου, ο κ. Στουρνάρας είπε πως «θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και περισσότερο ευέλικτα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης συντελεστών ΦΠΑ πέραν του κλάδου της εστίασης, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι είναι «πολύ νωρίς ακόμη γι’ αυτό» και συμπλήρωσε: «Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση».

Στουρνάρας: Είναι νωρίς να μιλάμε για τρίτο πρόγραμμα στήριξης

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ