Στους 88 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά – Η πρώτη εκτίμηση των αυτοψιών

Στους 88 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά – Η πρώτη εκτίμηση των αυτοψιών

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών. Συνεχίζονται οι αυτοψίες κτιρίων.

Στους 88 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς στις 2 τα ξημερώματα κατέληξε στο ΚΑΤ γυναίκα 42 ετών η οποία ήταν διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πάντως, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Νεκρά τα δύο δίδυμα κορίτσια

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση της αναζήτησης των δύο δίδυμων 9χρονων κοριτσιών της οικογένειας Φιλιπποπούλου που αγνοούνταν από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς που κατέκαψε το Μάτι.

Τα δυο δίδυμα αδερφάκια, οι 9χρονες Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου αγνοούνταν από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (23.07.2018).

Την είδηση γνωστοποίησε ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας Γιώργος Τσούκαλης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σοφία και η Βασιλική βρέθηκαν αγκαλιασμένες με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι

Υπενθυμίζεται ότι τα κορίτσια είχαν γίνει πρώτη είδηση στον διεθνή Τύπο, ενώ για την εξεύρεση τους είχε εκδοθεί και Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού.

 

Η πρώτη εκτίμηση των αυτοψιών

Η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική δεν προκάλεσε προβλήματα στα σχολεία που βρίσκονται εντός της πυρόπληκτης περιοχής όπως ανακοινώθηκε απο την Εταιρία Κτιριακές Υποδομές.

Ειδικότερα το Σχολικό Συγκρότημα του Νέου Βουτζά (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) παρότι στο επίκεντρο της περιοχής του φαινομένου δεν υπέστη καμία βλάβη, ενώ το 1ο ΕΠΑΛ Ραφήνας υπέστη επισκευάσιμες εξωτερικές βλάβες, κυρίως στην επί πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος, ξύλινη στέγη και πάντως είναι λειτουργικό.

Σύμφωνα με την Εταιρεία σε 2.597 κτίρια που ελέχθηκαν εντός της έκτασης του φαινομένου στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα: το 50% περίπου είναι ανέπαφα ή χωρίς σοβαρές βλάβες και πάντως κατοικήσιμα, το 25% είναι επισκευάσιμα και το λοιπό 25% κατεδαφιστέα.

Το έργο των αυτοψιών των κλιμακίων των μηχανικών συνεχίζεται.