Στρατηγική συμφωνία ΔΕΛΤΑ-Granarolo

Στρατηγική συμφωνία ΔΕΛΤΑ-Granarolo

Στόχος η δημιουργία ενός ισχυρού σχήματος στο χώρο των γαλακτοκομικών.

Την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας της ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα ΑΕ με την ιταλική εταιρείας παραγωγής γάλακτος και γιαουρτιού Granarolo ανακοίνωσε ο όμιλος Vivartia, μέλος του Ομίλου MIG. Η συνεργασία που θα έχει άμεση εφαρμογή, αφορά στο λανσάρισμα και την αποκλειστική διανομή ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού και ελληνικού τυριού στις αγορές της Ιταλίας και της Γαλλίας, τα οποία θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ στην Ελλάδα και θα διανέμονται από τα δίκτυα της Granarolo.

«Πρόκειται για μία συνεργασία στρατηγικής σημασίας, η οποία ενώνει δύο ιστορικές αλλά και κορυφαίες στον χώρο των γαλακτοκομικών εταιρείες, με παρουσία πάνω από μισό αιώνα η κάθε μία στη χώρα της, μία ένωση που αναμένεται να φέρει σημαντικά αποτελέσματα και για τα δύο μέρη. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία της ΔΕΛΤΑ σε συνδυασμό με την εξειδίκευσηκαιτη βαθιά γνώση της Granarolo όσον αφορά στην ιταλική αγορά, αποτελούν τα εχέγγυα για την ανάπτυξη ενός ισχυρού σχήματος στο χώρο των γαλακτοκομικών», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Vivartia.

ΔΕΛΤΑ: Χαιρετίζει τις προσπάθειες για ελληνικό σήμα στο γάλα

Ο όμιλος Granarolo δραστηριοποιείται τόσο στη συλλογή και παραγωγή γάλακτος, μέσω του συνεταιριστικού οργανισμού Granlatte, όσο και στη μεταποίηση και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της Granarolo S.p.A., η οποία διαθέτει οκτώ παραγωγικές μονάδες στην Ιταλία και δύο στη Γαλλία.

Ο ετήσιος τζίρος του ομίλου Granarolo φτάνει σχεδόν το 1 δισ. ευρώ. Εκτός από την Ιταλία, η Granarolo δραστηριοποιείται επίσης στην Γαλλία, την Ισπανία και την Αγγλία.