Στρατός της Μαλαισίας: Πού και πότε εντοπίσαμε το αεροπλάνο

Στρατός της Μαλαισίας: Πού και πότε εντοπίσαμε το αεροπλάνο

Ο στρατός θεωρεί ότι το εντόπισε μέσω ραντάρ στα Στενά της Μάλακα, 1.000 μίλια από το σημείο που χάθηκε.

Ο μαλαισιανός στρατός θεωρεί ότι εντόπισε μέσω ραντάρ το ίχνος του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines στα Στενά της Μάλακα, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, κοντά στις ανατολικές ακτές της χώρας, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Reuters. Τα Στενά της Μάλακα —ένας από τους πιο κομβικούς και πολυσύχναστους διαύλους της ναυσιπλοΐας στον κόσμο— βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Μαλαισίας.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η πτήση με τους 239 επιβαίνοντες έχασε επαφή στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας. «Άλλαξε κατεύθυνση μετά την Κότα Μπάρου και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος. Μπήκε στα Στενά της Μάλακα», είπε η πηγή στο Reuters.

Βίντεο: Λίγο πριν τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines

Απομακρύνεται το σενάριο της τρομοκρατίας;
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας, της Ίντερπολ, δήλωσε σήμερα ότι δεν θεωρεί πως η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines το Σάββατο συνδέεται με την τρομοκρατία.

«Όσο περισσότερες πληροφορίες λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο τείνουμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για γεγονός που συνδέεται με την τρομοκρατία», δήλωσε ο Νομπλ.

Ο Νομπλ είπε ότι δύο κάτοχοι ιρανικών διαβατηρίων τα αντάλλαξαν στην Κουάλα Λουμπούρ και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ένα ιταλικό και ένα αυστριακό διαβατήριο για να επιβιβαστούν στο αγνοούμενο Boeing.