Στροφή στην ηλεκτροκίνηση από τη βρετανική Dyson με επένδυση 2,6 δισ. δολαρίων

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση από τη βρετανική Dyson με επένδυση 2,6 δισ. δολαρίων
epa06228365 (FILE) - British entrepreneur and inventor James Dyson unveils his new invention, the Airblade Tap hand drier, in Hamburg, Germany, 28 February 2013 (reissued 26 September 2017). British inventor James Dyson of household goods company Dyson announced on 26 September 2017 it was planning to invest two billion British pound (approx 2.7bn USD) in the development of an electric car. Thge company is best known for vacuum cleaners and fans. EPA/AXEL HEIMKEN GERMANY OUT *** Local Caption *** 50731877

Η εταιρεία που κατασκευάζει σκούπες, αποφάσισε να κατασκευάσει το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο στη Σιγκαπούρη. 

Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση, λόγω της ανάγκης να μειωθούν δραστικά οι εκπομπές των επικίνδυνων ρύπων που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη ακόμη και των εταιρειών που δεν δραστηριοποιούνται στον χώρο του αυτοκινήτου.

Η βρετανική εταιρεία Dyson που κατασκευάζει σκούπες, αποφάσισε να κατασκευάσει το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο στη Σιγκαπούρη. Η εταιρεία εκτιμά ότι με αυτή την επιλογή της, θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, η Dyson, θα είναι κοντά στους μελλοντικούς της πελάτες στην Ασία. Επίσης, θα εκμεταλλευθεί καλύτερα τις αλυσίδες που την εφοδιάζουν με τα τμήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και θα αξιοποιήσει ευκολότερα το εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης.

Ο Τζέιμς Ντάισον, δισεκατομμυριούχος βρετανός εφευρέτης της ηλεκτρικής σκούπας χωρίς σακούλες, επέλεξε να κατασκευάσει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο στη Σιγκαπούρη, επενδύοντας 2,6 δισ. δολάρια. Ο 71χρονος επιχειρηματίας δημιούργησε μια ομάδα 400 επιστημόνων και μηχανικών που εργάζονται μυστικά στη Βρετανία εδώ και δυόμισι χρόνια.

Η νέα μονάδα παραγωγής του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας, πρόκειται να ολοκληρωθεί στη Σιγκαπούρη το 2020. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν το 2021. Η Dyson, μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες της Βρετανίας, απασχολεί ήδη 1.100 άτομα στη Σιγκαπούρη, όπου κατασκευάζει ηλεκτρικούς κινητήρες.

Εκτός από την Tesla, η Dyson θα ανταγωνιστεί με παγκόσμιους γίγαντες όπως η Daimler, το Volkswagen Group και η General Motors, οι οποίες προχωρούν γρήγορα τα προγράμματα τους για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Τζέιμς Ντισόν, θέλει να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της εταιρείας του στις μπαταρίες και στους ηλεκτρικούς κινητήρες που εξοπλίζουν τις ηλεκτρικές σκούπες του και άλλα προϊόντα όπως ανεμιστήρες χωρίς λεπίδες και καθαριστές αέρα.