Σβήστηκε η πυρκαγιά στο Highspeed 5

Σβήστηκε η πυρκαγιά στο Highspeed 5

Σε μέλος του πληρώματος ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε στο κατάστρωμα.

Σε μέλος του πληρώματος του πλοίου, με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου, ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής στο κατάστρωμα του ταχύπλοου επιβατηγού Highspeed 5 της εταιρείας Hellenic Seaways, στο οποίο το μεσημέρι εκδηλώθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, ενώ αυτό βρίσκονταν για επισκευή στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Η φωτιά, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο πλοίο, έχει κατασβηστεί πλήρως, ενώ οι έρευνες της Πυροσβεστικής επί του πλοίου συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 21 άτομα από τα πέντε επισκευαστικά συνεργεία που εργάζονταν επί του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πρόκειται να διερευνήσουν αν έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν επί του πλοίου.

HELLENIC SEAWAYS: Θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος
Την οδύνη της για την απώλεια ενός μέλους του πληρώματος του πλοίου HIGHSPEED 5, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι ενώ αυτό βρισκόταν ελλιμενισμένο στη ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων, εξέφρασε με σημερινή της ανακοίνωση, η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία HELLENIC SEAWAYS.

Η εταιρεία ανακοινώνει, ότι θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος ενώ θα συνεργαστεί με τις εμπλεκόμενες Αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.