ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το πρωτογενές πλεόνασμα

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το πρωτογενές πλεόνασμα

«Το χρέος χρειάζεται μια νέα συμφωνία με τους εταίρους» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης.

«Πίσω από τους αριθμούς που παραθέτει η κυβέρνηση για να πανηγυρίσει για ένα πρωτογενές πλεόνασμα με το οποίο δεν συμφωνεί ούτε καν η Τράπεζα της Ελλάδας», σχολίασε το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Η πραγματικότητα είναι πως το υποτιθέμενο για την κυβέρνηση πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της οποίας οι επιπτώσεις είναι δραματικές», συμπλήρωσε η Κουμουνδούρου.

Αλέξης Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σαφή λαϊκή εντολή να απαλλάξει τη χώρα από το Μνημόνιο»

Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης είπε ότι «το χρέος χρειάζεται συμφωνία, μια νέα συμφωνία με τους εταίρους», απορρίπτοντας τις σκέψεις για μονομερή διαγραφή.

Η νέα συμφωνία με τους εταίρους «θα περιλαμβάνει τις τρεις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πάγιες: Διαγραφή μέρους του χρέους, προκειμένου να είναι βιώσιμο, αναστολή πληρωμής τόκων έως ότου η οικονομία επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τρίτον, έξοδος της οικονομίας από την κρίση με κάποιας μορφής αναπτυξιακούς πόρους» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντώνης Σαμαράς: «Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα»

Σχετικά με την κατάργηση του μνημονίου, ο κ. Σταθάκης σημειώνει: «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: Η Ελλάδα θα βγει από το καθεστώς του μνημονίου και θα αναζητήσει έναν τρόπο ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν τίθεται κάποιο άλλο θέμα προς συζήτηση στην περίπτωση αυτή».

Σχολιάζοντας, τέλος, την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του χρόνου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «επικοινωνιακά παρά για αυστηρά οικονομικά δεδομένα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Πέτρος Παττακός