«Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα»

«Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα»

«Η χώρα πιάνει τους στόχους της» δηλώνει ο πρωθυπουργός, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο εκλογών.

Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και να συνεχιστεί η λιτότητα, δηλώνει εκ νέου σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ τονίζει πως «οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια ή διευκόλυνση δοθεί στην Ελλάδα, θα δοθεί βάσει της προηγούμενης συμφωνίας, όχι ύστερα από νέα συμφωνία… Δεν θα είναι “νέα μνημόνια – νέοι επαχθεις όροι”, όπως κραυγάζουν κάποιοι».

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα θα ανακάμψει» που έστειλε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στέλνει σήμερα και προς την Τρόικα, λέγοντας ότι η χώρα πιάνει τους στόχους της και «τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ανακούφιση από το πρωτογενές πλεόνασμα, όχι νέα λιτότητα».

Στο ερώτημα εάν, στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν για νέα μέτρα, θα προσφύγει στις κάλπες, απάντησε αρνητικά, λέγοντας: «Κάναμε όσα συμφωνήσαμε. Θα τα κάνουμε μέχρι κεραίας, αλλά επιπρόσθετα μέτρα δεν θα πάρουμε. Ούτε επιτρέπεται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μιλώντας για πρόωρες εκλογές, τώρα που η Ελλάδα σταθεροποιείται…».

Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει, τέλος, την πιθανότητα «κοινοβουλευτικού ατυχήματος», αλλά δηλώνει πως «στην περίπτωση που βουλευτές της πλειοψηφίας αρνηθούν να στηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, τότε αυτό δεν θα είναι ατύχημα αλλά δολιοφθορά».

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: «Εκλογές άμεσα να βγει η χώρα από το αδιέξοδο»