Τα έργα του Banksy σε μία έκθεση στην Αθήνα

Τα έργα του Banksy σε μία έκθεση στην Αθήνα
epa04578528 A Bonham's auction house staff looks at artworks by British graffiti artist Bansky displayed during a media preview at Bonhams in London, Britain, 23 January 2015. A collection of 30 Banksy prints owned by the British gallery owner, Steve Lazarides, formerly the agent of the celebrated graffiti artist, are to be auctioned at the Contemporary Art & Design sales 'Founded 1793' on 28 January 2015. EPA/ANDY RAIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τεχνόπολης, όλα τα κέρδη της έκθεσης θα διατεθούν προς ενίσχυση του σπουδαίου έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.

Μια έκθεση αφιερωμένη στον μυστηριώδη Banksy, τον σπουδαιότερο street artist της σύγχρονης εποχής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 26 Μαρτίου, τα έργα του σημαντικότερου ίσως καλλιτέχνη γκράφιτι «ζωντανεύουν» στο χώρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, σε μια διαδραστική εμπειρία, με γενική είσοδο 15 ευρώ.

Μέσα από τα υπαίθρια έργα του, ο Banksy συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ως η πλέον προκλητική περσόνα του 21ου αιώνα, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την ανωνυμία του στην εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο.

Ο Βanksy ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη έως και τη Νέα Ορλεάνη, ενώ η ιδιόρρυθμη τέχνη του φιγουράρει στις γκαλερί όλου του πλανήτη, πέραν των δρόμων του Λονδίνου όπου και δημιούργησε το μύθο του.

Κριτικοί τέχνης και δημοσιογράφοι – αφού επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο κυνήγι προσπαθειών, ώστε να αποκαλύψουν την πραγματική του ταυτότητα – σύντομα αντιλήφθησαν πως πρόκειται για τον πλέον ενδιαφέροντα καλλιτέχνη/ icon της ποπ κουλτούρας από την περίπτωση του Άντυ Γουόρχολ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τεχνόπολης, όλα τα κέρδη της έκθεσης θα διατεθούν προς ενίσχυση του σπουδαίου έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.