Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φέρουν περισσότερο μποτιλιάρισμα;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φέρουν περισσότερο μποτιλιάρισμα;
epa07557652 The e.GO Life electric car is charged at the start of the e-car production line of the electric vehicle developer e.GO Mobile AG, which comprises 30,000 units per year, in Aachen, Germany, 09 May 2019. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τί δείχνει νέα βρετανική μελέτη.

Η άνοδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα προκαλέσει αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε όλη τη Βρετανία, δείχνει νέα ανάλυση που διεξήγαγε η κυβέρνηση.

Η αποκάλυψη προέκυψε στο πλαίσιο έρευνας για τα οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία πρόκειται να αντιπροσωπεύουν τέσσερα στα πέντε οχήματα που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους της Βρετανίας θα τροφοδοτηθεί από το μειωμένο κόστος λειτουργίας των EVs, διαπίστωσε το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο θα οδηγήσει τους οδηγούς να καλύπτουν περισσότερα χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, εκτιμά ότι το κόστος της συμφόρησης θα ανέλθει σε 78 δισ. στερλίνες τα επόμενα 50 χρόνια – το οποίο είναι υψηλότερο από τις προηγούμενες προβλέψεις των 52 δισ. στερλινών τον Μάρτιο.

Εκτιμά επίσης ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν σύντομα κατά μέσο όρο τέσσερις πένες ανά χιλιόμετρο, σε σύγκριση με σχεδόν 10 πένες για τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτό θα δημιουργήσει ένα «φαινόμενο ανάκαμψης», καθώς οι οδηγοί θα είναι ευτυχείς να οδηγούν περισσότερο δεδομένης της προοπτικής φθηνότερων χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: