Τα νέα features του iOS 17 σε iPhone και iPad

Τα νέα features του iOS 17 σε iPhone και iPad
epa10857064 A display of the new Apple iPhone 15 at an Apple product launch event on the campus of Apple Park in Cupertino, California, USA, 12 September 2023. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το iOS 17 και το iPadOS 17 θα κυκλοφορήσουν για iPhone και iPad στις 18 Σεπτεμβρίου.

Το iOS 17 θα είναι διαθέσιμο για δημόσια λήψη στις 18 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας στους χρήστες iPhone νέες δυνατότητες όπως το Live Voicemail, τη λειτουργία StandBy και τη νέα εφαρμογή Journal. Η Apple παρουσίασε τα νέα χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του iPhone 15 την Τρίτη, μετά την πρώτη παρουσίαση του λειτουργικού συστήματος στο WWDC στις 5 Ιουνίου.

Η πλήρης έκδοση του iPadOS 17 θα κυκλοφορήσει επίσης στις 18 Σεπτεμβρίου, δίνοντας στους χρήστες του iPad νέους τρόπους να εξατομικεύσουν τον τρόπο εμφάνισης του προφίλ τους κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεων με άλλους χρήστες, αλλά και να εξατομικεύουν την οθόνη κλειδώματος τους. Το iPadOS 17 είναι συμβατό με μοντέλα iPad έκτης γενιάς, iPad mini πέμπτης γενιάς, iPad Air τρίτης γενιάς και iPad Pro 12,9 ιντσών δεύτερης γενιάς ή νεότερα. Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα συμβατών μοντέλων στον ιστότοπο της Apple.

Το iOS 17 σας επιτρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τη Siri χωρίς να πείτε πρώτα “hey”

Μετά την πλήρη κυκλοφορία του, οι χρήστες του iOS 17 μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμόσιμα αυτοκόλλητα, να ρυθμίσουν αφίσες επαφών και να επωφεληθούν από διάφορες βελτιώσεις στην αυτόματη διόρθωση και την ηχογράφηση. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη Siri χωρίς να χρειάζεται να πείτε πρώτα “hey”, ενώ για κλήσεις ήχου και βίντεο FaceTime, η Apple εισήγαγε για πρώτη φορά την υποστήριξη τηλεφωνητή. Αυτό σημαίνει ότι όταν καλείτε κάποιον, μπορείτε να αφήσετε ένα μήνυμα. Ομοίως, όταν κάποιος σας καλεί, μπορεί επίσης να αφήσει το δικό του τηλεφωνητή. Το FaceTime στο iOS 17 έρχεται επίσης με 3D Reactions, συμπεριλαμβανομένων καρδιών, μπαλονιών, πυροτεχνημάτων, ακτίνων λέιζερ και βροχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα άλλο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό που έρχεται με το iOS 17 είναι το “StandBy”. Όταν τοποθετείτε το iPhone σας οριζόντια σε φορτιστή, εμφανίζεται μια προσαρμοσμένη διεπαφή με εύκολα προσβάσιμα γραφικά στοιχεία για την ώρα, το ημερολόγιο, τα ξυπνητήρια και άλλα. Και τώρα, τα γραφικά στοιχεία της αρχικής οθόνης είναι πλήρως διαδραστικά.

Το iOS 17 φέρνει επίσης βελτιώσεις στο AirDrop. Συγκεκριμένα, η νέα δυνατότητα «NameDrop» απλοποιεί την κοινή χρήση των στοιχείων επικοινωνίας σας με άλλους χρήστες iPhone ή Apple Watch φέρνοντας απλώς δύο συσκευές κοντά τη μία στην άλλη. Η Apple  ωστόσο έχει προειδοποιήσει στα ψιλά γράμματα του δελτίου τύπου της ότι ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες του iOS 17 ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες για όλες τις χώρες ή περιοχές, επομένως θα πρέπει να ελέγξετε τον ιστότοπο της Apple εάν προσέχετε κάτι συγκεκριμένο.

Ορισμένοι τυχεροί είχαν πρόσβαση στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα iPhone για λίγο, επομένως είχαμε ήδη μια καλή ιδέα για το τι να περιμένουμε. Το iOS 17 είναι συμβατό μόνο με μοντέλα iPhone που είναι εξοπλισμένα με το τσιπ A12 Bionic ή νεότερο, πράγμα που δυστυχώς σημαίνει ότι το iPhone XR / XS θα είναι τα παλαιότερα μοντέλα που θα μπορούν να κάνουν λήψη της ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: