Τα νέα laptop της Microsoft θα έχουν ένα έξτρα «μαγικό»πλήκτρο

Τα νέα laptop της Microsoft θα έχουν ένα έξτρα «μαγικό»πλήκτρο
Microsoft logo displayed on a phone screen and Microsoft logo on website displayed on a laptop screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on December 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οι πρώτοι υπολογιστές AI της Microsoft είναι το Surface Pro 10 και το Surface Laptop 6. Ενσωματώνεται το νέο πλήκτρο Copilot.

Η ιδέα του “AI PC” σχεδιαζόταν εδώ και μήνες και τώρα τα AI-powered features των Windows γίνονται σταδιακά, πραγματικότητα. Μια βασική προδιαγραφή των νέων PC είναι το Copilot key, μια από τις βασικότερες αλλαγές που θα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Η Microsoft σχεδιάζει άλλωστε το 2024 να είναι η χρονιά των “AI PC”, με το Copilot key να ενσωματώνεται σταδιακά στα PCs και τα laptop των συνεργατών της.

“Πριν από 30 χρόνια εντάξαμε το “Windows key” στα πληκτρολόγια των PC μας, και τώρα με το Copilot ανοίγουμε τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης προς τους χρήστες μας”, είπε ο Yusuf Mehdi, εμπορικός διευθυντής και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Πρακτικά, με τη νέα λειτουργία τα AI PCs θα διαθέτουν δυνατότητες χρήσης τεχνητής νοημοσύνης ακόμη κι αν είναι εκτός σύνδεσης. Με το πάτημα του Copilot Key θα εκκινεί άμεσα το chatbot για να απαντήσει στις ανάγκες του χρήστη ή να τον βοηθήσει. Η Intel ήδη ανακοίνωσε πως θα προσφέρει πρόσβαση στο Copilot και ένα ενσωματωμένο Copilot Key στις συσκευές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα AI Laptop της Microsoft

Η Microsoft απαιτεί πλέον από τους συνεργάτες της στην παραγωγή πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM partners) να παρέχουν ένα συνδυασμό hardware και software για τα AI PC. Πέραν από το Copilot Key τα νέα laptop της Microsoft φέρουν επεξεργαστές Core Ultra της Intel που περιέχουν ειδική μηχανή νευρωνικής επεξεργασίας ή NPU. Οι NPU απελευθερώνουν χώρο για άλλες εργασίες και σε αυτές μπορούν να εκτελούνται λειτουργίες όπως αυτόματη μεταγραφή ήχου και προσομοίωση οπτικής επαφής κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων.

Οι παραπάνω λειτουργίες εντάσσονται στις “μηχανές” των laptop Surface Pro 10 και Surface Laptop 6, δύο φορητών υπολογιστών προορισμένους για χρήση από επιχειρήσεις. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές από τις 9 Απριλίου.

Το Surface Pro 10 for Business θα ξεκινά από 1,199 ευρώ και ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε Core Ultra 5 135U ή Core Ultra 7 165U επεξεργαστή με έως και 64GB RAM όπως και 256GB Gen4 SSD. Θα κυκλοφορήσει με 13αρα οθόνη αλλά και μια 1440p selfie cam με ευρεία θεάση 114-μοιρών. Το δε Surface Laptop 6 for Business ξεκινά από τα 1,199 ευρώ και θα έχει Intel Core Ultra H-series επεξεργαστές αλλά και 64GB RAM όπως και ένα μεγάλο 1TB Gen4 SSD.

Το Surface Laptop 6 για επιχειρήσεις διαθέτει μια επιπλέον θύραUSB-C Thunderbolt 4 και έναν προαιρετικό smart card reader.

Δείτε αναλυτικά όλες τις προδιαγραφές για τα νέα laptop, εδώ

Η Microsoft θα διοργανώσει μάλιστα μια εκδήλωση AI και Surface στις 20 Μαΐου, όπου ο CEO Satya Nadella θα περιγράψει το όραμα της εταιρείας για το υλικό AI και λογισμικό.

Παράλληλα, η Lenovo έχει ήδη ανακοινώσει τους δικούς της υπολογιστές με πλήκτρο Copilot, κάτι που έπραξε και η Dell και η HP. Άλλες εταιρείες, όπως η AMD και η NVIDIA, βρίσκονται επίσης στα πρόθυρα της ανάπτυξης των δικών τους επιλογών για τους υπολογιστές AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247.gr