Τα «phablets» κερδίζουν έδαφος στην αγορά των smartphones

Τα «phablets» κερδίζουν έδαφος στην αγορά των smartphones

Σύμφωνα με έρευνα της Kantar Worldpanel ComTech, η ζήτηση για συσκευές phablets έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ολοένα και πιο δημοφιλή στους καταναλωτές φαίνεται ότι γίνονται τα «phablets», οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας με μεγάλη οθόνη που συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των smartphones με αυτά των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία ερευνών Kantar Worldpanel ComTech, η ζήτηση για συσκευές phablets έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα, τα smartphones με οθόνη ίση ή μεγαλύτερη των 5,5 ιντσών αντιπροσώπευσαν το 21% των πωλήσεων «έξυπνων κινητών» στις ΗΠΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το 6% που ήταν την ίδια περίοδο του 2014, αναφέρει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα The Guardian.

Οι περισσότερες μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων παρουσίασαν στις αρχές του τρέχοντος έτους τα νέα τους phablets, περιλαμβανομένων των Samsung, LG, Apple και Motorola.

Οι μεγάλες οθόνες αφής υπερτερούν των μικρότερων, ιδιαίτερα στη θέαση βίντεο, την πληκτρολόγηση κειμένων ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και στην επεξεργασία φωτογραφιών.

Ωστόσο, όσο μεγαλύτερος ο όγκος ενός κινητού τηλεφώνου, τόσο μεγαλύτερο είναι και το θέμα που προκύπτει από άποψη εργονομίας.

Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι τα phablets είναι σχετικά άβολα, όταν πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους τους.

Στην αντίπερα όχθη, μεγάλος είναι και ο αριθμός των χρηστών που θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέγεθος των phablets εξυπηρετεί ιδιαίτερα στις καθημερινές εργασίες ενός επαγγελματία, ο οποίος περνά μεγάλο μέρος της ημέρας του εν κινήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ