Τα tweets γίνονται άμεσα ορατά στο Google search

Τα tweets γίνονται άμεσα ορατά στο Google search

Με τη νέα συμφωνία η Google αποκτά πρόσβαση στη ροή δεδομένων του Twitter. 

Τα tweets μας θα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στo Google search, από τους επόμενους μήνες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της νέας συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ του Twitter και της εταιρείας με τη πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης.

Μέχρι σήμερα, η Google χρησιμοποιούσε τη μέθοδο του “web crawling” για να συλλέξει πληροφορίες από το Twitter. Χάρις στη νέα συμφωνία, η μηχανή αναζήτησης αποκτά άμεση πρόσβαση στο firehose, τη ροή δεδομένων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που παράγεται από τις μικροεπεξεργασίες των περίπου 284 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών. Ως αποτέλεσμα, τα κείμενα των 140 χαρακτήρων θα εμφανίζονται αυτόματα στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να δουν μέσω Google ζωντανά τα tweets τους και όχι απλά πληροφορίες του προφίλ τους.

Στη συμφωνία δεν περιλαμβάνονται έσοδα από διαφημίσεις. Σύμφωνα, όμως, με το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, το Twitter μπορεί να επωφεληθεί από τις αμοιβές για την άδεια χρήσης των δεδομένων. Μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2014 το αντίστοιχο ποσό έφτασε στα 41 εκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία με την Google έρχεται λίγες μέρες μετά τις ανακοινώσεις για συνεργασία του Twitter με την Flipboard Inc. και την Yahoo!Japan Corp. στον τομέα των διαφημίσεων. Οι υπεύθυνοι του Twitter επιθυμούν να κάνουν το μέσο ακόμα πιο ανταγωνιστικό, κυρίως απέναντι στα δημοφιλέστερα Facebook και  Instagram.  Η ανάπτυξη, άλλωστε, υπήρξε από τα πρωτεύοντα ζητήματα των μετόχων της εταιρείας.