Τα βίντεο του Facebook κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος

Τα βίντεο του Facebook κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος

Τα βίντεο της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης άγγιξαν τις 8 δισεκατομμύρια προβολές σε μία μόνο ημέρα.

Η θέαση των βίντεο που αναρτώνται απευθείας στην πλατφόρμα του Facebook αυξήθηκαν με τάχιστους ρυθμούς κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2015, ενώ οι προβολές έφτασαν τον αριθμό των 8 δισεκατομμυρίων την ημέρα.

Η ραγδαία αύξηση οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους. Πρώτον, στα λεγόμενα autoplay βίντεο, τα οποία λάνσαρε το Facebook ήδη από τα τέλη του 2014 και δεύτερον, το γεγονός πως το Facebook αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στην αρχική του σελίδα. Πλέον, όταν οι 1,55 δισεκατομμύρια μηνιαίοι χρήστες του Facebook επισκέπτονται την αρχική σελίδα της πλατφόρμας τα βίντεο-τα οποία έχουν προτεραιότητα έναντι των άλλων δημοσιεύσεων- αρχίζουν να παίζουν αυτόματα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί πως για τα βίντεό του το Facebook μετράει ως προβολή τη θέαση για 3 δευτερόλεπτα και άνω, όταν το Youtube για να καταγράψει μία προβολή θα πρέπει ένα βίντεο να έχει θεαθεί για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Το Facebook δεν σχεδιάζει να φιλοξενήσει στη σελίδα του ολόκληρα επεισόδια σειρών ή εκπομπών. Αντίθετα εκτιμά πως οι παραγωγοί σειρών και εκπομπών θα αρχίσουν να δημοσιεύουν αποσπάσματα του υλικού τους στο Facebook.