Ταμείο Ανάκαμψης: Η ΕΕ ενέκρινε τις αναθεωρήσεις της Ελλάδας

Ταμείο Ανάκαμψης: Η ΕΕ ενέκρινε τις αναθεωρήσεις της Ελλάδας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, Είναι η πρώτη Σύνοδος με φυσική παρουσία από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να προτείνει πρόταση-συμβιβασμό για το Ταμείο Ανάκαμψης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/consilium.europa.eu/Mario Salerno Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις είναι τεχνικής φύσεως και ακολουθούν τη συνολική αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου.

Η Κομισιόν ενέκρινε την Τρίτη το αίτημα της Ελλάδας για στοχευμένη αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης, που είχε υποβάλλει η Αθήνα στις αρχές του Ιουνίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα της Ελλάδας για στοχευμένη αναθεώρηση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, το οποίο η Ελλάδα είχε υποβάλει στην Επιτροπή στις 5 Ιουνίου 2024.

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις είναι τεχνικής φύσεως και ακολουθούν τη συνολική αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου, η οποία εγκρίθηκε από το Συμβούλιο στις 8 Δεκεμβρίου 2023.

Το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας αποτελείται από 35,95 δισ. ευρώ, δηλαδή 17,7 δισ. ευρώ σε δάνεια και 18,2 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις. Το σχέδιο περιλαμβάνει 381 ορόσημα και στόχους και καλύπτει 75 μεταρρυθμίσεις και 103 επενδύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: