Οι ταμπλέτες της Google χορεύουν ταγκό

Οι ταμπλέτες της Google χορεύουν ταγκό

Αυτός είναι ο λόγος που η Google ενδέχεται να τοποθετήσει Τρισδιάστατους Αισθητήρες Χώρου στα tablets.

Το «Project Tango» φέρεται να οδεύει προς τα tablets, καθώς η Google προσπαθεί να πουλήσει την ιδέα της τρισδιάστατης παρακολούθησης.

Το Project Tango, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο, χρησιμοποιεί κάμερες, αισθητήρες και ένα ειδικό τσιπ χαμηλής ισχύος για να ανιχνεύσει το περιβάλλον του σε τρεις διαστάσεις. Ουσιαστικά, είναι ένας τρόπος για να βοηθήσει τους υπολογιστές να δουν τα αντικείμενα με τον ίδιο τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε εμείς – με την αίσθηση του χώρου.

Παρά το γεγονός ότι το Project Tango ξεκίνησε αρχικά σαν ένα πρωτότυπο smartphone, η Google σχεδιάζει τώρα να παράγει περίπου 4.000 πρωτότυπα tablets και να τα διαθέσει σε προγραμματιστές, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της Wall Street Journal. Η Google ελπίζει ότι οι προγραμματιστές θα δημιουργήσουν μοναδικές εφαρμογές χρησιμοποιώντας τις «προηγμένες δυνατότητες όρασης» του Project Tango. Οι συσκευές θα μπορούσε να κυκλοφορήσουν πριν από το τέλος του Ιουνίου.

Σε τι χρησιμεύει το Project Tango; Αυτό είναι το δύσκολο μέρος. Η Google δεν έχει αναφέρει πολλά σχετικά με το γιατί αυτή η τεχνολογία είναι απαραίτητη, ή πώς θα εμπορευματοποιηθεί, και υπάρχει μια αίσθηση ότι η εταιρεία είναι απλά ρίχνει άδεια, ελπίζοντας να πιάσει γεμάτα. «Παρότι πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε πού μας οδηγεί, η ιστορία δείχνει ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί με τις απόψεις μας,» αναφέρει η ιστοσελίδα του Project Tango.

Παρόλα αυτά, η Google προτείνει κάποιες δυνατότητες: Θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης να κυκλοφορήσουν αποφεύγοντας τα εμπόδια και θα μπορούσε να αναδείξει το ακριβές αντικείμενο που ψάχνετε σε κάποιο κατάστημα.

Ήδη, μια εταιρεία που ονομάζεται Smart Picture Technologies στοχεύει να ξεκινήσει μια σειρά από εφαρμογές για επαγγελματίες. Για παράδειγμα, μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει το Project Tango για να αναλύσει τροχαία ατυχήματα με μια ενιαία εικόνα, αντί να χρειάζεται να συνδυάσει πολλαπλές και διασκορπισμένες εικόνες.

Ταυτόχρονα, το Project Tango μπορεί να βοηθήσει καλά σε ακόμη μεγαλύτερες, μη κινητές συσκευές. Ένα αυτοκίνητο που οδηγείται μόνο του, για παράδειγμα, θα επωφελούταν πολύ από τη χρήση τρισδιάστατης παρακολούθησης αντικειμένων, έτσι ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η Bosch, ένας σημαντικός προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτων, αναφέρεται ως εταίρος του Project Tango. Ένας έξυπνος θερμοστάτης όπως ο Nest (που τώρα ανήκει στην Google), θα μπορούσε να ξεχωρίσει μια κατάμεστη αίθουσα από μια με μόλις δύο άτομα, και να προσαρμόσει τις θερμοκρασίες αντίστοιχα.

Ενώ είναι διασκεδαστικό να σκεφτόμαστε δυνατότητες, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε το Project Tango μπορεί να διατεθεί στην αγορά, πόσο κοστίζει για να συμπεριλάβει την τεχνολογία και κατά πόσον ενδιαφέρονται μεγάλης κλίμακας κατασκευαστές hardware. Προς το παρόν, η Google προσπαθεί να αποδείξει τις δυνατότητες χρήσης του διαθέτοντάς το σε προγραμματιστές.

Έτσι, ίσως τα tablets να είναι το επόμενο βήμα. Αν και είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί χρειαζόμαστε τρισδιάστατη παρακολούθηση χώρου σε μια συσκευή που βρίσκεται κυρίως στο τραπέζι της κουζίνας, τα tablets τείνουν να είναι φθηνότερα από τα smartphones. Θα μπορούσε να είναι ένας πιο οικονομικά αποδοτικός τρόπος για τη δημιουργία μιας βάσης χρηστών, ακόμα και αν η τεχνολογία αυτή δεν είναι τόσο χρήσιμη στα tablets.

Διαβάστε ακόμα:

Το όραμα του για τη Google αποκαλύπτει ο Λάρι Πέιτζ

12.000 άνθρωποι ζήτησαν από την Google να τους «ξεχάσει»

Δείτε πως τα Google Glass θα αλλάξουν όλα όσα ξέραμε για την φωτογραφία