TechSaloniki: Καινοτομία και εξέλιξη στον δρόμο για κάτι μεγάλο

TechSaloniki: Καινοτομία και εξέλιξη στον δρόμο για κάτι μεγάλο

To TechSaloniki επέστρεψε στην Covid εποχή, χωρίς να χάνει σε δυναμισμό, προσφέροντας ευκαιρίες σε tech-oriented επαγγελματίες, που επιθυμούν να εργαστούν σε εταιρείες και startup της πόλης.

Στο ένα online event που συνδιοργάνωσε το NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας, στην ενότητα «H αξία της δικτύωσης – To παράδειγμα του TechSaloniki», μίλησαν οι Κωνσταντίνος Στρουμπάκης της Apifon, o Κώστας Μάλαμας της Data Viva, o Kώστας Μανώλης της Onelity, o Ευάγγελος Τσάτης της Date Ways, o Nίκος Καραμόσχος της infoδημ και o Tάσος Αβράμης της Data Scouting. Το πάνελ συντόνιζε ο Σπύρος Αρσένης, Business Seeds Manager της Εθνικής Τράπεζας.

Για τη σημασία του TechSaloniki μίλησε ο Κωνσταντίνος Στρουμπάκης της Apifon, εταιρείας που ειδικεύεται στην αποστολή μηνυμάτων σε πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας με -πλέον- global volume, με γραφεία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Μαδρίτη. «To μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις όπως η δική μας, που είναι εντάσεως εργασίας, είναι η προσέλκυση καταρτισμένου προσωπικού. Έπρεπε να βρούμε, λοιπόν, ταλέντα ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Καταλάβαμε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει κόσμος που θα μπορούσε να εκπαιδευτεί. Όλα βασίζονται στην καινοτομία, που δεν αφορά μόνο στο προϊόν, αλλά και στην εξέλιξη των ανθρώπων.

Με events όπως το TechSaloniki γινόμαστε δυνατοί, σε δρόμο να κάνουμε κάτι μεγάλο».

Από τη μεριά του, ο Τάσος Αβράμης της Data Scouting, μιας εταιρείας που προσφέρει B2B λογισμικό για την καταγραφή και ανάλυση περιεχομένου στα media, μίλησε για τη σημασία της αλληλεπίδρασης με υποψηφίους συνεργάτες, ενώ πρόσθεσε πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλά ακατέργαστα διαμάντια.

Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο Γιώργος Μανώλης της Onelity, εταιρείας πληροφορικής, προτρέποντας «stay local, go global», με τον Ευάγγελο Τσάτη της Data Ways να κάνει λόγο για ένα σταθερά «αναπτυσσόμενο οικοσύστημα», που προσφέρει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Ο Νίκος Καραμόσχος της Ιnfoδημ, εταιρείας που ασχολείται με τα big data analytics για ακίνητα, υποστήριξε πως «το TechSaloniki κάνει tackle διαφορετικά challenges, πέρα από την προσέλκυση προσωπικού, όπως π.χ. το reskilling και upskilling».

Ξεχωριστή θέση στη συνομιλία είχε ως εκ των ιδρυτικών στελεχών του event ο Κώστας Μάλαμας της Data Viva, μιας 100% εξαγωγικής εταιρείας, ενός spin off της Veltio, που έκανε λόγο για μια ξεχωριστή εκδήλωση με πάνω από 2.000 συμμετοχές και πάνω από 30 εταιρείες.

 Μπορείτε να δείτε το video της όλης της εκδήλωσης  εδώ.