Tελικά, οι κατηγορίες κατα της Binance «στέκουν» ή είναι… fake news; Τι αναφέρει ο CEO, Changpeng Zhao

Tελικά, οι κατηγορίες κατα της Binance «στέκουν» ή είναι… fake news; Τι αναφέρει ο CEO, Changpeng Zhao
Σύμφωνα με τον Zhao, ίσως το πιο εκπληκτικό είναι πως οι ενέργειες της SEC υπονομεύουν τον ρόλο της Αμερικής ως παγκόσμιου κόμβου για την οικονομική καινοτομία  

Απογοητευμένος από το γεγονός πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ επέλεξε τη δικαστική οδό, παρά να παράσχει έναν οδικό χάρτη για την επίτευξη πλήρους συμμόρφωσης με το ρυθμιστικό πλαίσιο δηλώνει ο συνιδρυτής και CEO της Binance, Changpeng Zhao (“CZ”).

Όπως επισημαίνει στο blog της πλατφόρμας, «από την αρχή, συνεργαστήκαμε ενεργά με τη SEC και προσπαθήσαμε σκληρά για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους και να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους. Πιο πρόσφατα, συμμετείχαμε σε εκτενείς συζητήσεις για να καταλήξουμε σε μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων. Όμως, παρά τις προσπάθειές μας, με τη καταγγελία της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εγκατέλειψε αυτή τη διαδικασία και αντ’ αυτού επέλεξε να ενεργήσει μονομερώς και να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την επιλογή».

Σύμφωνα με τον Zhao, ίσως το πιο εκπληκτικό είναι πως οι ενέργειες της SEC υπονομεύουν τον ρόλο της Αμερικής ως παγκόσμιου κόμβου για την οικονομική καινοτομία. Ένα αποτελεσματικό ρυθμιστικό πλαίσιο απαιτεί διαφανή πολιτική δέσμευση – μια διαδρομή που η SEC έχει εγκαταλείψει.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση, όπως υποστηρίζει ο CEO της Binance, το διαδίκτυο έχει «γεμίσει» από ψευδείς ειδήσεις… Σε ό,τι αφορά τις δικαστικές εκκρεμότητες που αντιμετωπίζει σε tweet ανέφερε «Μου είπαν ότι αυτό είναι μέρος μιας διαδικασίας που σχετίζεται με τη SEC. Τίποτα καινούργιο. Μου είπαν επίσης ότι δεν θα χρειαστεί να εμφανιστώ αυτοπροσώπως. Δεν χρειάζονται FUD (σ.σ. τα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι μια πολύ ασταθής αγορά και το FUD ή ο φόβος, η αβεβαιότητα και η αμφιβολία αναφέρονται συχνά ως ένας από τους βασικούς λόγους για αυτό)».

«Πολλαπλά FUD σε εξέλιξη. Αυτό κυκλοφόρησε ευρέως στην Ασία: Υπήρξα, λέει, μια διαφωνία με μια αμερικανική υπηρεσία και έβγαλα ένα AK47. Η αστυνομία άνοιξε τότε πυρ, και χάθηκα…» σημειώνει… 

…και στη συνέχεια γράφει σαρκαστικά… για να κλείσει απαντώντας στην πρόθεση της SEC να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της Binance: «Η Binance.com δεν επηρεάζεται… τα κεφάλαιά σας είναι ασφαλή».

Υψηλό τίμημα 

Πάντως, οι ενέργειες της SEC κατά της Binance και της Coinbase έχουν υψηλό τίμημα για τους δισεκατομμυριούχους ιδρυτές τους, Changpeng Zhao και Brian Armstrong. Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια του συνδυασμένου πλούτου τους έχουν εξαϋλωθεί αφότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε αγωγές ισχυριζόμενη ότι και τα δύο ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης λειτουργούσαν παράνομα.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο CEO της Coinbase Armstrong είδε την περιουσία του να «χαμηλώνει» κατά 361 εκατομμύρια δολάρια, στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της εισηγμένης  βυθίστηκαν κατά 12% την Τρίτη 6 Ιουνίου.  Αυτή η απώλεια είναι ασήμαντη σε σύγκριση με τη βουτιά 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων που υπέστη ο Zhao. Η περιουσία του συρρικνώθηκε στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, χαρακτήρισε την Binance «εκτεταμένο ιστό εξαπάτησης, σύγκρουσης συμφερόντων, έλλειψης διαφάνειας και παραβίασης της νομοθεσίας».

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια ο Gary Gensler είχε προσφερθεί να εργαστεί ως ανεπίσημος σύμβουλος της Binance και να τη βοηθήσει σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση της επιχείρησης στις ΗΠΑ, αλλά και με token ΒΝΒ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, Zhao και Gensler είχαν συναντηθεί και είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2019. «Ο κ. Γκένσλερ θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από οποιαδήποτε εξέταση πάνω σε αυτό το θέμα με βάση αυτό το ιστορικό και την προοπτική ότι ο μπορεί να είναι μάρτυρας γεγονότων» έγραψε ο δικηγόρος του Binance.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: