«Τέλος» στα ηλεκτρονικά εισιτήρια: Κινεζικό μετρό υιοθετεί την αναγνώριση προσώπου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο τείνει να υιοθετεί πρώιμα τις νέες τεχνολογίες. 

της Alyssa Newcomb

Φανταστείτε να μπαίνετε στο μετρό χωρίς να χρειάζεται να σταματήσετε για να χτυπήσετε εισιτήριο ή να βάλετε χρήματα στη μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών σας. Αυτό ίσως είναι το όνειρο κάθε κατοίκου μιας μεγαλούπολης που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθημερινά, αλλά ο σταθμός μετρό Futian στο Σενζέν της Κίνας θέλει να το κάνει πραγματικότητα. Ο σταθμός, ο οποίος βρίσκεται σε μια πόλη 12,53 εκατομμυρίων κατοίκων, δοκιμάζει πληρωμές μέσω αναγνώρισης προσώπου, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Κάθε φορά που ένας επιβάτης κοιτάζει σε μια μικρή ταμπλέτα, η συσκευή αναγνωρίζει το πρόσωπό του και αφαιρεί το ποσό του εισιτηρίου από κάποια μέθοδο πληρωμής με την οποία έχει ήδη συνδεθεί. Το σύστημα τροφοδοτείται από μια ταχύτατη σύνδεση δικτύου 5G που εν τέλει ίσως επιτρέψει στην τεχνολογία να καλύψει εκατομμύρια επιβάτες, εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου. Το δημοσίευμα ήρθε σε μια στιγμή που διογκώνονται οι ανησυχίες ως προς το πώς τα σύνολα δεδομένων και το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Στις αρχές της εβδομάδας, το NBC News ανέφερε ότι εκατομμύρια φωτογραφίες από το Flickr συλλέχθηκαν από την IBM βάσει αδείας Creative Commons, αλλά χωρίς τη συναίνεση των χρηστών, με στόχο την εξάλειψη της μεροληψίας στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Όμως, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται ήδη δημοσίως στην Κίνα, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να κάνει τα πάντα, όπως π.χ. να προβλέπει τη συμπεριφορά ενός ατόμου.

Η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο τείνει να υιοθετεί πρώιμα τις νέες τεχνολογίες. Ενώ οι πληρωμές μέσω κινητών συσκευών μόλις τώρα αρχίζουν να εδραιώνονται σταδιακά στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κίνα είναι εξαιρετικά διαδεδομένες. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων Kantar TNS, 40% των Κινέζων καταναλωτών χρησιμοποιούν κινητές πληρωμές σε εβδομαδιαία βάση, ενώ 77% των καταναλωτών είπαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει πληρωμή μέσω κινητού στο παρελθόν.