Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ
Κατεστραμμένα βαγόνια των τραίνων που συγκρούστηκαν έξω από την Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετά την μαραθώνια απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη, ο επιθεωρητής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ κρίθηκε προφυλακιστέος.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή για την τραγωδία στα Τέμπη, έως αργά τη νύχτα.

Σημειώνεται πως ο επιθεωρητής που ήταν αρμόδιος να ορίζει της βάρδιες των σταθμαρχών, φέρεται να υποστήριξε πως δεν ευθύνεται για τον τρόπο που εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους οι σταθμάρχες την μοιραία βραδιά του δυστυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο επιθεωρητής Κυκλοφορίας όσο και οι τρεις σταθμάρχες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: