Tερέζα Μέι: Η Βρετανία πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της στην ΕΕ

Tερέζα Μέι: Η Βρετανία πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της στην ΕΕ
Britain's Home Secretary Theresa May delivers her keynote address on the second day of the Conservative party annual conference in Manchester, northern England September 30, 2013. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: POLITICS SOCIETY) - RTR3FFSM

Η πιθανή επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας υποστηρίζει δε θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50, μέσα στο 2016.

H υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία θεωρείται φαβορί στη διαδικασία εκλογής του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας, τόνισε σήμερα ότι η Βρετανία θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη για τη διαπραγματευτική της θέση, αναφορικά με τη συμφωνία αποχώρησης της, από την ΕΕ, πριν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

Οι Βρετανοί ψήφισαν για την αποχώρησή τους από την ΕΕ, στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου, ωθώντας σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τον ηγετικό ρόλο που είχε στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι όποιος τον διαδεχτεί στην πρωθυπουργία θα πρέπει ν’ αποφασίσει πότε θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50, το επίσημο βήμα από πλευράς της Βρετανίας, προκειμένου ν’ αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της από την ΕΕ.

«Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να το πράξουμε αυτό την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να επιτύχουμε την κατάλληλη συμφωνία για τη Βρετανία», δήλωσε η Μέι στην τηλεόραση ITV, επαναλαμβάνοντας ότι δε θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50, μέσα στο 2016.

Η Μέι, που υποστήριξε την προεκλογική εκστρατεία της παραμονής στην ΕΕ, πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αναφέρθηκε στο δυνατό μήνυμα που έστειλαν όσοι ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, αναφορικά με τη μετανάστευση. Η ίδια ,υποστήριξε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί ώστε η μετανάστευση προς τη Βρετανία να μειωθεί σε βιώσιμα επίπεδα.