Τέσσερα βήματα για να ζήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε

Τέσσερα βήματα για να ζήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε

Για να προχωρήσετε ένα βήμα παρακάτω δε χρειάζονται στρατηγικές κινήσεις, αλλά ψυχική αντοχή και αυτογνωσία.

Η ζωή είναι μικρή για να μην είναι χαρούμενη. Γεμίστε την με ανθρώπους και εμπειρίες που θα σας κάνουν ευτυχισμένους. Και ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για σίγουρο αποτέλεσμα.

1. Σταματήστε να ρίχνετε το φταίξιμο στους άλλους
Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε τους γύρω μας για τα δικά μας λάθη και κακοτυχίες. Ποτέ δε φταίει ο οδηγός του λεωφορείου επειδή εσείς αργήσατε να ξυπνήσετε και καθυστερήσατε στο ραντεβού σας ή η μητέρας σας επειδή σας μιλούσε στο τηλέφωνο και ξεχάσατε τα κλειδιά σας την ώρα που βγαίνατε από το σπίτι σας. Ως ενήλικες πρέπει να παίρνουμε τις ευθύνες των πράξεων μας. Ξέρουμε πολύ καλά να ελέγχουμε τους εαυτούς μας και η περίοδος που μπορούσαμε να κατηγορήσουμε άλλους έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

2. Μάθετε την αξία των υποσχέσεων
Υποσχεθήκατε πως δε θα ξενυχτήσετε τις καθημερινές; Θυμηθείτε γιατί δώσατε αυτή την υπόσχεση. Επειδή δε μπορούσατε να αποδώσετε στη δουλειά. Όταν ήσασταν παιδιά δε βλέπατε πολλή ώρα τους γονείς σας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ορκιστήκατε πως όταν μεγαλώσετε δε θα μπει η καριέρα σας εμπόδιο. Το τηρήσατε; Ο λόγος που υποσχόμαστε πράγματα είναι γιατί ξέρουμε τι αντίκτυπο έχετε, γι αυτό προσέξτε μην αναιρείτε όσα λέτε.

3. Αναγνωρίστε τις αδυναμίες σας και τα δυνατά σας στοιχεία
Ακολουθείστε την τακτική των ηγετών και προβάλετε τα δυνατά σας στοιχεία έναντι των αδύναμων. Ακολουθείστε μια στρατηγική που να βασίζεται σταρ προτερήματα σας και θα δείτε πως ίσως με τον καιρό τα «αρνητικά» χαρακτηριστικά σας αλλάξουν.

4. Μεγαλύτεροι στόχοι, μεγαλύτερα προβλήματα
Όσα περισσότερα θέλετε να πετύχετε τόσες περισσότερες δυσκολίες θα αντιμετωπίσετε. Να θυμάστε πως εκείνοι που τα κατάφεραν δεν ήταν πιο έξυπνοι, αλλά πιο επίμονη. Βάλτε στόχους και δουλέψτε σκληρά για να τους πραγματοποιήσετε.

Διαβάστε ακόμα:

Ευτυχία διάρκειας… 100 ημερών!