Τεχνητή νοημοσύνη: Η Microsoft ανακάλυψε νέο υλικό που μειώνει κατά 70% το λίθιο στις μπαταρίες

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Microsoft ανακάλυψε νέο υλικό που μειώνει κατά 70% το λίθιο στις μπαταρίες
This photo taken on November 14, 2020 shows lithium batteries displayed in the workshop of a lithium battery manufacturing company in Huaibei, eastern China's Anhui province. (Photo by STR / AFP) / China OUT Photo: AFP
Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στις μπαταρίες

Σε σημαντική ανακάλυψη που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη και θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά την αγορά των μπαταριών προχώρησε η Microsoft.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία χρησιμοποίησε το AI για να ελέγξει  32 εκατομμύρια πιθανά ανόργανα υλικά περιορίζοντάς τα σε 18 περιπτώσεις σε λιγότερο από μία εβδομάδα – μια διαδικασία διαλογής που θα μπορούσε να πάρει πάνω από δύο δεκαετίες για να πραγματοποιηθεί με τις παραδοσιακές μεθόδους εργαστηριακής έρευνας. 

Από αυτό το δείγμα, οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο υλικό που ίσως να μεταμορφώσει τον τρόπο λειτουργίας των συσσωρευτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται πως η διαδικασία από τη σύλληψη μέχρι την ανάπτυξη της νέας λειτουργικής μπαταρίας διήρκεσε λιγότερο από εννέα μήνες.

Το νέο είδος μπαταρίας μπορεί να μειώσει τις απαιτήσεις για λίθιο κατά περίπου 70%, περιορίζοντας έτσι την εξάρτηση από ένα μέταλλο που είναι ακριβό και ηθικά προβληματικό. 

Η Microsoft υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη, δείχνοντας ταυτόχρονα πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πραγματικές και μεταμορφωτικές ανακαλύψεις.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι ο τεχνολογικός κολοσσός κυκλοφόρησε ένα νέο σύστημα που ονομάζεται Azure Quantum Elements, το οποίο είναι κατασκευασμένο για να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες αιχμής για επιστημονικές ανακαλύψεις. Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από εταιρείες για τη δοκιμή υλικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Microsoft ήθελε να αποδείξει ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να εντοπίσει ένα νέο υλικό που θα μπορούσε να βοηθήσει την καθημερινότητα του ανθρώπου και για αυτο επέλεξε τις μπαταρίες.

Η τεχνολογία των μπαταριών αποτελεί βασικό μέρος της εν γένει τεχνολογικής έρευνας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι προσφέρουν τη δυνατότητα για βιώσιμες μορφές ενέργειας.

«Η ανάπτυξη νέων μπαταριών είναι μια απίστευτα σημαντική παγκόσμια πρόκληση», δήλωσε ο Brian Abrahamson, επικεφαλής ψηφιακός διευθυντής στο PNNL. «Ήταν μια διαδικασία έντασης εργασίας. Η σύνθεση και η δοκιμή υλικών σε ανθρώπινη κλίμακα είναι θεμελιωδώς περιοριστική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: