Coca-Cola Foundation: Δωρεές 106 εκατ. δολαρίων μέσα στο 2016

Coca-Cola Foundation: Δωρεές 106 εκατ. δολαρίων μέσα στο 2016
Photo:

Κύριος σκοπός των δράσεων ήταν η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενίσχυση των γυναικών, το νερό και η ευημερία των κοινοτήτων.

Δωρεές άνω των 106 εκ. δολαρίων σε περισσότερους από 230 οργανισμούς πραγματοποίησε η The Coca-Cola Company σε συνεργασία με το Ίδρυμά της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) μέσα στο 2016.  Οι δωρεές αυτές θα ωφελήσουν άμεσα κοινότητες σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές, με το 97% αυτών να εστιάζει σε δράσεις που βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων της Coca-Cola για βιώσιμη ανάπτυξη και αφορούν στην ενίσχυση των γυναικών, το νερό και την ευημερία των κοινοτήτων.

To ποσό που προσφέρθηκε σε δωρεές το 2016, ισοδυναμεί με το 1,2% των καθαρών κερδών της εταιρείας, ξεπερνώντας τη δημόσια δέσμευση της Coca-Cola να δωρίζει το 1% των καθαρών κερδών της ετησίως. Από το  1984, το The Coca-Cola Foundation έχει επιστρέψει περισσότερα από 909 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς και σε τοπικές κοινότητες παγκοσμίως.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να υποστηρίζουμε την αποστολή αξιόλογων οργανισμών που κάνουν τη διαφορά», δήλωσε η Helen Smith Price, Πρόεδρος του The Coca-Cola Foundation και Αντιπρόεδρος Global Community Affairs της The Coca-Cola Company. “Μόνο μέσα από τη συλλογική εργασία μπορούμε να βελτιώσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας και να φέρουμε ουσιαστικές αλλαγές στην κοινωνία».

Για το 2016, το The Coca-Cola Foundation αναγνώρισε και απένειμε 72 εκατ. δολάρια στα παρακάτω προγράμματα:

  • 7 εκατ. δολάρια για τη στήριξη πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των γυναικών
  • 27 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη πρωτοβουλιών αναφορικά με το νερό και το περιβάλλον, και
  • 38 εκατ. δολάρια για τη στήριξη πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την ενίσχυση κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης των νέων, του HIV/AIDS, των τεχνών και του πολιτισμού, και της ανθρωπιστικής αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών.

Επιπλέον, η Coca-Cola πραγματοποίησε δωρεές ύψους 34ων εκατ. δολαρίων με τη μορφή χρηματοδότησης και δωρεάς προϊόντων σε εκδηλώσεις και προγράμματα κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Ειδικά για την Ελλάδα, το 2016 πραγματοποιήθηκαν 4 προγράμματα με τη στήριξη του Ιδρύματος της CocaCola:

Η Coca-Cola και η Coca-Cola Τρία Έψιλον μεταφράζουν τη δέσμευσή τους για την προστασία των υδάτινων πόρων σε ουσιαστική δράση με το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό». Με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola και σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) και τις τοπικές αρχές των νησιών στους Νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, το Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων που υλοποιείται από το 2008, έχει βελτιώσει τη ζωή περισσότερων από 49.000 κατοίκων σε 29 νησιά με ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, όπως η Σύρος και η Σίκινος. Μέσω του προγράμματος επιστρέφονται στην τοπική κοινωνία 204 εκατ. λίτρα νερού ετησίως, που συλλέγονται και χρησιμοποιούνται κυρίως για δευτερεύουσες χρήσεις.

Το The Coca-Cola Foundation υποστήριξε νέους επιχειρηματίες, βοηθώντας τους να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πραγματικότητα, μέσω του ελληνικού προγράμματος επιχειρηματικότητας «Venture Garden», το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI). Η δωρεά αποτελεί μέρος της σταθερής δέσμευσης της Coca-Cola για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, που αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα.

Το ολιστικό πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης  ReGeneration, είναι μια πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub που υλοποιείται με τη στήριξη της Coca-Cola, του The Coca-Cola Foundation, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI) και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους έως 29 ετών, δίνοντάς τους την ευκαιρία όχι μόνο να βρουν δουλειά στην Ελλάδα αλλά και να αποκτήσουν τις σωστές δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά. Το πρόγραμμα απευθύνεται επίσης σε αξιόλογες εταιρίες που θέλουν να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους εντάσσοντας νέους με υψηλές δυνατότητες.

Το ReGeneration είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης καθώς εκτός από την 6μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση, προσφέρει 50 ώρες εκπαίδευσης αλλά και 25 ώρες κοινωνικής εργασίας σε επιλεγμένες ΜΚΟ.

H Coca-Cola, με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation έφερε το 2015 και το 2016 στην Ελλάδα τη Σχολή Επιχειρηματικότητας με στόχο να εμπνεύσει τους νέους της χώρας να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να εφαρμόσουν τις ιδέες τους, να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και να τολμήσουν να καινοτομήσουν. Η Σχολή Επιχειρηματικότητας, απευθύνεται σε νέους επίδοξους επιχειρηματίες μεταξύ 18 -35 ετών και διοργανώνεται σε ετήσια βάση σε μεγάλες πόλεις του κόσμου. Αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο εκπαίδευσης νέων επίδοξων επιχειρηματιών, χωρίς καθηγητές, καθώς καταξιωμένοι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν το ρόλο των καθηγητών/μεντόρων.

Για τον πλήρη κατάλογο των υποτρόφων για το 2016 παρακαλώ πατήστε εδώ. Για να παρακολουθήσετε τα δεδομένα σε σύντομο video και infographic, παρακαλώ πατήστε εδώ. Μάθετε περισσότερα για το πώς η CocaCola επιστρέφει στις τοπικές κοινωνίες, εδώ.