Θεοδωράκης: Η «απάτη» του Λάκη Λαζόπουλου

Θεοδωράκης: Η «απάτη» του Λάκη Λαζόπουλου

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε Θεοδωράκη και Λαζόπουλο με εκατέρωθεν βολές. 

Νέες βολές εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά του Λάκη Λαζόπουλου, προσθέτοντας ακόμα ένα επεισόδιο στη κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα τους.  «Δεν μπορείς, όταν η χωρά βρίσκεται σ’ αυτά τα χάλια, να λες ότι “έχω συμβόλαιο” και δεν συμμετέχω. Τότε, ή το ένα, ή το άλλο, είναι απάτη» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πρωινό του Ant1 με αφορμή την πρόσφατη άρνηση του Λαζόπουλου να κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και τα όσα δήλωσε εμμέσως για τον αρχηγό του «Ποταμιού». Επίσης, ο Στ. Θεοδωράκης πρόσθεσε πως η άρνηση του Λαζόπουλου είναι προσβολή προς τους αριστερούς ψηφοφόρους.

Επισήμανε ότι η Αριστερά πρέπει να ακούει το λαό κι όχι τις συντεχνίες και αναφέρθηκε στο ζήτημα των ανέργων, λέγοντας πως ίσως δεν έχουν δυνατή φωνή, αλλά είναι εκείνοι που πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα. Ο ίδιος δήλωσε ότι υπερασπίζεται τις αριστερές ιδέες, αλλά με ωριμότητα.

O Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ακόμη ότι το Ποτάμι συνδυάζει τον ρεαλισμό με την επαναστατικότητα, υπό την έννοια των αλλαγών που μπορούν να γίνουν άμεσα. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι τώρα είναι η ώρα για να αλλάξουν πράγματα και υπογράμμισε: «Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα που φτάνει στην ώρα της».

Αναφερόμενος στον Ποτάμι, σημείωσε ότι δεν θα είναι ευτυχισμένος εάν συγκεντρώσει κάτω από 3% – 5%, λόγω της ανάγκης που έχει η χώρα για αλλαγές και επανέλαβε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα εγκαταλείψει την πολιτική. Στην ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, αν θα γίνει υπουργός σε κάποια κυβέρνηση συνεργασίας με το «Ποτάμι», απάντησε ανεπιφύλακτα «όχι». Όταν όμως του είπε «πρωθυπουργός», δεν απάντησε κι άρχισε να το σκέφτεται…

Η ανακοίνωση Λαζόπουλου για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Λαζόπουλος σε ανακοίνωση του, δήλωνε για την απόφαση του να μη συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ξέρω ότι, τούτη την ώρα, πας μη εγκάθετος χρήσιμος για τον τόπο. Είναι όμως τόσες πολλές οι υποχρεώσεις που έχω αναλάβει, που είναι αδύνατο να τις βάλω στην άκρη για να ανταποκριθώ στην πρόσκληση αυτή. Επιτρέψτε μου, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να δηλώσω την αδυναμία μου να θέσω τις όποιες δυνάμεις μου στην υπηρεσία της χώρας μας συνεχίζοντας να υπηρετώ αυτά που χρόνια υπηρετώ: τα της τέχνης μου».

Στην ίδια επιστολή ο Λαζόπουλος εξαπολύει έμμεση επίθεση -χωρίς να τον κατονομάσει- στον Σταύρο Θεοδωράκη. «Το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ’ την κατάσταση, τρέχει μ’ ένα σακίδιο στον ώμο για να προλάβει την ανατροπή της», γράφει χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην επιστολή αυτή ο κ. Θεoδωράκης δήλωσε: «Ο Λαζόπουλος δεν κάνει πια σάτιρα. Κάνει πολιτική προπαγάνδα και μάλλον χοντροκομμένη».

Διαβάστε ακόμη: Μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας;