Θεοδωράκης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ
Ï åðéêåöáëÞò ôïõ Ðïôáìéïý Óôáýñïò ÈåïäùñÜêçò ìéëÜåé êáôÜ ôç óõæÞôçóç ãéá ôçí äéåîáãùãÞ ïíïìáóôéêÞò øçöïöïñßáò ãéá ôï äçìïøÞöéóìá óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò, ÓÜââáôï 27 Éïõíßïõ 2015. Óýìöùíá ìå ôçí ó÷åôéêÞ áðüöáóç êáé ðñüôáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ ðñïò ôç ÂïõëÞ, êáôüðéí åéóÞãçóçò ôïõ Ðñùèõðïõñãïý, êáôÜ ôçí äéáäéêáóßá ôïõ ðñïôåéíüìåíïõ äçìïøçößóìáôïò, ï åëëçíéêüò ëáüò êáëåßôáé íá áðïöáóßóåé ìå ôçí øÞöï ôïõ åÜí ðñÝðåé íá ãßíåé áðïäåêôü ôï ó÷Ýäéï óõìöùíßáò ôï ïðïßï êáôÝèåóáí ç ÅõñùðáúêÞ ÅðéôñïðÞ, ç ÅõñùðáúêÞ ÊåíôñéêÞ ÔñÜðåæá êáé ôï ÄéåèíÝò Íïìéóìáôéêü Ôáìåßï óôï Eurogroup. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ

Το ΝΑΙ είναι η μεγάλη σύγκρουση με τις παλιές συνήθειες τις οποίες αντιγράφει και η καινούργια κυβέρνηση, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Μήνυμα σε αυτούς που σκέφτονται να ψηφίσουν ΟΧΙ απηύνθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι άν ψηφίσουν ΝΑΙ θα μείνουμε στην Ευρώπη και η ζωή μας θα καλυτερεύσει. Ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε χωρίς συμμάχους καθώς οι κεντροαριστεροί ηγέτες – ή μάλλον κυρίως αυτοί – όλος ο Νότος, ζητάει να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Το ΟΧΙ θα το εκλάβουν ως ένα ακόμη βήμα αποκόλλησης από τον κορμό της Ευρώπης». Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά λάθη απ όλες τις πλευρές ωστόσο ο θυμός δε βοηθά να πάρει κάποιος τις σωστές αποφάσεις. «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Όσο πιο εύκολη φαντάζει μια λύση τόσο πιο ψεύτικη είναι», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού συμμεριζόμενος όπως λέει τον φόβο για την επόμενη μέρα.

«Το ΝΑΙ είναι η μεγάλη σύγκρουση με τις παλιές συνήθειες τις οποίες αντιγράφει και η καινούργια κυβέρνηση», συνεχίζει και σημειώνει: «Οι τράπεζες πρέπει να ανοίξουν την Τρίτη.Να εφοδιαστεί ξανά η αγορά.

Αυτό θα γίνει μόνο με ένα δυνατό ΝΑΙ και να το πούμε όλοι μαζί.

Να μη διχαστούμε.», είπε.

«Η πρότασή μας την Κυριακή το βράδυ. Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα φερθεί υπεύθυνα. Δε θα κάνει το επόμενο μοιραίο λάθος.Δε θα πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο».

«Κάποιοι σας λένε να τα γκρεμίσουμε όλα, να φτιάξουμε μια καλύβα απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και μετά βλέπουμε. Είναι αυτή λύση; Σε καλώ λοιπόν να μη δώσεις λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Ζημιά θα τους κάνεις. Έκαναν λάθος με το δημοψήφισμα. Ήταν μια επιπόλαιη απόφαση. Μην τους επιβραβεύσεις.

Εσύ έχεις τη δύναμη Τα χέρια σου και το μυαλό σου. Σε καλώ λοιπόν να μην κόψεις το τελευταίο σχοινί που μας συνδέει με την Ευρώπη», καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης.