Θεοδωράκης: Νίκη της κοινωνίας η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας

Θεοδωράκης: Νίκη της κοινωνίας η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας

«Εμείς δεν θα σας προδώσουμε», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στους εθελοντές του κόμματος.

«Σήμερα το Ποτάμι είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας. Είναι η νίκη της κοινωνίας. Χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες, χωρίς συμφωνίες με συμφέροντα και συντεχνίες, κατορθώσαμε το ακατόρθωτο: να είμαστε στη Βουλή με 16 βουλευτές» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός του.

Απευθυνόμενος στους εθελοντές, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του, τους είπε: «Εμείς δεν θα σας προδώσουμε» και επισήμανε ότι η επιλογή τους δεν ήταν ψήφος θυμού, αλλά μία ψήφος λογικής και θάρρους.

« Όμως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς» πρόσθεσε και συγχαίροντας τον Αλέξη Τσίπρα για τη μεγάλη του νίκη τόνισε ότι το Ποτάμι περιμένει να ανταποκριθεί (ο Α. Τσίπρας) στις ευθύνες του. «Η χώρα να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη, να επουλώσει τις πληγές της και να μπει σε μία πορεία ανάπτυξης. Έχουμε ανάγκη από μεγάλες αλλαγές και από μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει επειδή ένα κόμμα θα έχει, αν έχει, 151 βουλευτές. Χρειάζονται μεγάλες πλειοψηφίες και ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης» ανέφερε .

Ως «κακό σημάδι» σε αυτές τις εκλογές χαρακτήρισε τη μικρότερη συμμετοχή από τις εκλογές του 2012 και κυρίως την ενισχυμένη παρουσία, για άλλη μια φορά, της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να αναζητήσουμε τις πραγματικές αιτίες που μισό εκατομμύριο Έλληνες αποφασίζουν να ψηφίζουν, αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή, αντιδραστικά.

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι τη Δευτέρα το Ποτάμι θα είναι “παρών” για να λέει ναι εκεί που συμφωνεί και όχι εκεί που κινδυνεύει η χώρα, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις.