Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι θα επιβάλει στο παλιό σύστημα να συνεργαστεί»

Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι θα επιβάλει στο παλιό σύστημα να συνεργαστεί»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ανέφερε επίσης ότι η χώρα δεν μπορεί να είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία.

«Ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία του», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφορικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί αυτοδυναμίας και μη συνεργασίας με το Ποτάμι. Και πρόσθεσε ότι «τις αποφάσεις τις παίρνει ο λαός και όχι τα κομματικά κονκλάβια. Το Ποτάμι ως ισχυρή τρίτη δύναμη θα επιβάλει στο παλιό σύστημα να συνεργαστεί. Η χώρα δεν μπορεί να είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία. Δεν παρακαλάμε όμως για συνεργασίες. Συνεργαζόμαστε -όταν συνεργαζόμαστε- για να σώσουμε τη χώρα».

Όσον αφορά τη διαφημιστική προβολή των κομμάτων ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει λόγο για «απόλυτο διασυρμό της ισονομίας».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «το παλιό σύστημα ενωμένο -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ- προσπαθεί να διαφυλάξει τα προνόμιά του και μοιράζει ως εξής τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από 1,5 εκατομμύριο, ΠΑΣΟΚ: 570.000, Χρυσή Αυγή: 430.000, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 320.000, Ποτάμι 140.000».

«Τα κόμματα εξουσίας … εκατομμύρια! Το Ποτάμι 140 χιλιάδες! Ο απόλυτος διασυρμός της ισονομίας», σχολιάζει ο Στ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι «ίσως να’ ναι και καλύτερα», καθώς «όσο περισσότερο διαφημίζονται, τόσο καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί πρέπει να ψηφίσει το Ποτάμι. Τίποτα δεν ανακόπτει την ορμή μας. Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα!», κατέληξε.