Θεοδωράκης: Με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν θα υπήρχε εξέγερση το ’73

Θεοδωράκης: Με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν θα υπήρχε εξέγερση το ’73
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Εάν το ’73 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο δεν θα γινόταν. Πρώτον γιατί δεν θα συμφωνούσαν στην ημερομηνία και δεύτερον γιατί δεν θα έλεγχαν τους φοιτητές. Στα παλιά κόμματα, τους ενδιαφέρει να ελέγχουν το φοιτητικό κίνημα, να ελέγχουν τα κινήματα, και δεν θα δεχόντουσαν μια ανεξάρτητη, ανεξέλεγκτη εξέγερση».

Την παραπάνω δήλωση που έχει ήδη προκαλέσει πλήθος σχολίων έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη σημερινή του επίσκεψη σε κέντρο νέων με ειδικές ανάγκες. «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή» δήλωσε, από το Μπραχάμι, συμμετέχοντας στη σχολική γιορτή των παιδιών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Αγίου Δημητρίου, παρουσία και της δημάρχου Αγ. Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου.

«Σήμερα» πρόσθεσε «δεν έχουμε Αμερικανούς και στρατιωτικούς, έχουμε όμως μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που σπρώχνονται στο περιθώριο και πολλούς νέους. Ήρθαμε, λοιπόν, εδώ μαζί με τα παιδιά της νεολαίας από το Ποτάμι, στο ειδικό σχολείο στο Μπραχάμι, το μεγαλύτερο σχολείο στην Ελλάδα με παιδιά ειδικών αναγκών, για να πούμε ότι είμαστε στο πλευρό τους. Δεν έχουν το διδακτικό προσωπικό που πρέπει, δεν έχουν ψυχολόγους, δεν έχουν νοσηλευτές, έχουν ελλείψεις ακόμα κι από καθηγητές κι εμείς νιώθουμε αυτή τη μέρα την ανάγκη να είμαστε στο πλευρό τους για τον αγώνα τους για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία».