Θετικά τα πρώτα στοιχεία για τον Τουρισμό- Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Ελλάδα

Θετικά τα πρώτα στοιχεία για τον Τουρισμό- Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Ελλάδα
(Ξένη Δημοσίευση) Άποψη της Ακρόπολης . Στο επίκεντρο της διεθνούς τουριστικής προβολής βρέθηκε ο προορισμός της Αθήνας στις 19 και 20 Απριλίου, μέσω της διοργάνωσης του 7ου Travel Trade Athens. Συνολικά 147 εκπρόσωποι από κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής και ξένης τουριστικής βιομηχανίας συμμετείχαν φέτος διαδικτυακά στη διοργάνωση-θεσμό, που υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουριστικών Πρακτόρων (ΕΤΟΑ), Τρίτη 20 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/Gravanis Thomas Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο τουρισμός «άνοιξε πανιά» και μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι τουρίστες ψηφίζουν «Ελλάδα» και επισκέπτονται τα νησιά της χώρας μας.

Η «απογείωση» του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι αποτελεί «στοίχημα« για την κυβέρνηση. Η Ελλάδα φιλοδοξεί να υποδεχθεί αφενός πολλούς περισσότερους τουρίστες απ’ ότι πέρσι, αλλά και να παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο τόσο στους επισκέπτες όσο και στους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα Financial Times, η Ελλάδα καταγράφει αύξηση κρατήσεων πτήσεων από Βρετανούς τόσο σε σύγκριση με πέρυσι (σχεδόν 40%) όσο και με το 2019.

Ο τουρισμός «άνοιξε πανιά» και μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι τουρίστες ψηφίζουν «Ελλάδα» και επισκέπτονται τα νησιά της χώρας μας.

Οι ξενοδόχοι για φέτος έχουν προσαρμόσει τις τιμές, με ελκυστικά πακέτα προσφορών, ειδικά για τον Μάιο και τον Ιούνιο. Ενδεικτικά στη Σαντορίνη οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με την περιοχή και τη θέα του καταλύματος.

Την ίδια στιγμή, οι πρώτοι 259 Βρετανοί τουρίστες έφθασαν στη Ρόδο σήμερα με τρεις πτώσεις της TUI από Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ και Λονδίνο, παρά τους περιορισμούς που ισχύουν και τις προτροπές της κυβέρνησης τους να αποφεύγουν χώρες ενταγμένες στην πορτοκαλί λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η Ελλάδα, λόγω της πανδημίας.

Αναβαθμίζονται τα περιφερειακά αεροδρόμια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρουσία του χθες το βράδυ στα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που έγιναν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, επιχείρησε να αναδείξει την αναπτυξιακή και τουριστική προοπτική της χώρας μέσω της προώθησης σημαντικών έργων και επενδύσεων, χαρακτήρισε «εθνικές γέφυρες» τα αναβαθμισμένα αεροδρόμια στην ελληνική περιφέρεια και τα νησιά και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το οικονομικό αποτύπωμα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Μιλώντας για τις «τεράστιες προοπτικές της Θεσσαλονίκης, που επιτέλους αποκτά το αεροδρόμιο που της αξίζει» πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μία μόνο, από τις πιο δυναμικές όψεις ενός προγράμματος αναβάθμισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων και εξήγησε ότι πρόκειται για μια «επένδυση ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ, που αλλάζει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά μας και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς προσθέτοντας τελικά έσοδα στα δημόσια ταμεία αλλά και παραπάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας».

Στο μήνυμα ασφάλειας προς τις ξένες τουριστικές αγορές αναφέρθηκε και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης κατά την χθεσινή επίσκεψη και τις συναντήσεις που είχε στην Μαδρίτη. «Είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο το γεγονός ότι μερικές ημέρες μετά από το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού, το μήνυμα της ασφάλειας έχει περάσει στη διεθνή κοινότητα. Το μήνυμα των πρωτοκόλλων και των διαδικασιών είναι δεδομένο και παίρνουμε, έτσι, τα πρώτα θετικά μηνύματα από τις κρατήσεις των αγορών οι οποίες μας ενδιαφέρουν. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Είναι μία προσπάθεια χάριν καθεμιάς και καθενός που εργάζεται στον Ελληνικό Τουρισμό», υποστήριξε ο κ. Θεοχάρης συνεχίζοντας την εκστρατεία σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελληνική καμπάνια για την προσέλκυση τουριστών και τον κυβερνητικό στόχο να φτάσει το φετινό τουριστικό «αποτύπωμα» στο 50% του 2019.