Θετικές οι εντυπώσεις από την επίσκεψη Βενιζέλου στην Αλβανία

Θετικές οι εντυπώσεις από την επίσκεψη Βενιζέλου στην Αλβανία

Πολιτικές επαφές του υπουργού Εξωτερικών στη γειτονική χώρα.

Τη βούληση της κυβέρνησής του να δώσει μια νέα διάσταση στη συνεργασία της Αλβανίας με την Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, στη συνάντηση που είχε, σήμερα, στα Τίρανα, με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση έγινε μια αποτίμηση των διμερών σχέσεων έως σήμερα και συζητήθηκαν τόσο ζητήματα που «κληρονομήθηκαν» από το παρελθόν όσο και σημερινά θέματα.

Διαβάστε ακόμη: Κείμενο 58 προσωπικοτήτων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Ο κ. Ράμα τόνισε ότι η αλβανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενισχύσει, επίσης, την περιφερειακή συνεργασία και αναφέρθηκε στη συμφωνία των Βρυξελλών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας που, όπως είπε, «έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος συνεχάρη τον κ. Ράμα για την ανάληψη της πρωθυπουργίας και εξέφρασε τη βούληση και της ελληνικής κυβέρνησης, να περάσουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σ’ ένα νέο στάδιο συνεργασίας.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάρι, με τον οποίο συζήτησαν για την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων στις διμερείς σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ