«Θετική και ελπιδοφόρα η διοργάνωση συνεδρίων στην Ελλάδα»

«Θετική και ελπιδοφόρα η διοργάνωση συνεδρίων στην Ελλάδα»

Δηλώσεις του προέδρου των Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων-HAPCO, Ντίνου Αστρά.

«Θετική και ελπιδοφόρα είναι η προοπτική της διοργάνωσης συνεδρίων στη χώρα μας», επισημαίνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος των Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων-HAPCO, Ντίνος Αστράς, αφουγκραζόμενος τα μηνύματα της διεθνούς αγοράς συνεδρίων.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αστράς αναφέρεται στη μεθοδολογία των περιορισμών που θέτουν ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιριών (ΣΦΕΕ), τονίζοντας: «Παρά το γεγονός ότι στοχεύουν στο σωστό αποτέλεσμα, δεν προάγουν τις διοργανώσεις, ούτε των εθνικών και πολύ περισσότερο ούτε των διεθνών συνεδρίων, σε ελληνικούς προορισμούς, συρρικνώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τον ελληνικό συνεδριακό τουρισμό».

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: Στο 3,8% η ύφεση για την ελληνική οικονομία

Σημειώνεται, ότι το 80% των συνεδρίων στην Ελλάδα έχουν ιατρικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ICCA (International Congress & Convention Association), το 2012 η Ελλάδα εκτοπίστηκε από τη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους συνεδριακούς προορισμούς. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στην 34η θέση με 114 συνέδρια, και η Αθήνα στην 40η θέση με 52 συνέδρια. Το 2011 η χώρα μας κατείχε την 28η θέση με 127 συνέδρια, με την πρωτεύουσα στην 35η θέση με 55 συνέδρια.

Σε ό,τι αφορά το 2013, χρονιά άνθησης των τουριστικών μεγεθών, ακόμα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να αποτυπώνουν πώς κινήθηκε ο συνεδριακός τουρισμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μπελτές