Θύμα χάκινγκ έπεσε η Κεντρική Διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ

Θύμα χάκινγκ έπεσε η Κεντρική Διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους παραβίασαν τον λογαριασμό και προχώρησαν στη δημοσίευση προπαγάνδας και στρατιωτικών δεδομένων.

Ο λογαριασμός στο Twitter της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), της επιχειρησιακής διεύθυνσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή, κατελήφθη από ανθρώπους που δηλώνουν συμπαθούντες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό επιβεβαίωσε πριν από λίγο η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία που έδωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου μερικά λεπτά νωρίτερα.

«Εις το όνομα του Αλλάχ, πιο φιλεύσπλαχνου», το «Κυβερνοχαλιφάτο» συνεχίζει την «τζιχάντ στο Διαδίκτυο», ανέφεραν σε μήνυμά τους τα πρόσωπα που κατέλαβαν και ελέγχουν τη ροή δημοσιεύσεων της USCENTCOM στον ιστότοπο.

Οι χάκερς χρησιμοποίησαν τον λογαριασμό αυτό για να δημοσιεύσουν ευαίσθητα στρατιωτικά και προσωπικά δεδομένα, μεταξύ άλλων έναν κατάλογο στρατηγών και προσωπικών διευθύνσεων τους, δεδομένα σχετικά με στρατιωτικές θέσεις της Κίνας, και στοιχεία σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας.

Η κατάληψη του λογαριασμού σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την προστασία των κρίσιμης σημασίας αμερικανικών υποδομών στο Διαδίκτυο από απειλές.