Θρήνος στην κηδεία του Παύλου Φύσσα

Θρήνος στην κηδεία του Παύλου Φύσσα

Με συνθήματα και τραγούδια χαιρέτισαν φίλοι και συγγενείς τον αδικοχαμένο 34χρονο - Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σε γραφεία της Χ.Α.

Θρήνος και οργή επικράτησε στην κηδεία του αδικοχαμένου 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε χθες στο Κερατσίνι.  Η οικογένεια, οι φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν στον 34χρονο μουσικό το τελευταίο αντίο, στον Ιερό Ναό «Αγίου Γερασίμου» στο νεκροταφείο του Σχιστού, διατυπώνοντας «χιλιάδες γιατί» για τον άδικο χαμό του από τον 45χρονο οπαδό της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Φωνάζοντας «αθάνατος» και συνθήματα όπως «ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα» και «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», όσοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Σχιστού συνόδεψαν τον 34χρονο στην τελευταία του κατοικία. Τραγικές φιγούρες στην κηδεία οι γονείς, αλλά και η φίλη του, που ήταν συνέχεια δίπλα στο λευκό φέρετρο του 34χρονου.

Φίλοι του Παύλου Φύσσα ζήτησαν από τους φωτογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην «τραβήξουν» πλάνα από την κηδεία και αποχαιρέτησαν τον φίλο τους με στίχους τραγουδιών του. Η οικογένεια του θύματος, αντί για κατάθεση στεφανιών, θέλησε να δοθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η παρουσία της αστυνομίας, αν και ισχυρή, ήταν διακριτική, ενώ στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: «Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της!»

Αποσύρθηκε η πρόταση για ενός λεπτού σιγή στη Βουλή
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε σήμερα την πρότασή του για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, καθώς η πρόταση έγινε δεκτή και από το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Όπως επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, «ο Ηλίας Κασιδιάρης υποκριτικά δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση, απέρριψε όμως το σκεπτικό της, χαρακτηρίζοντας ανοησίες όσα καταγγέλλονται για τη Χρυσή Αυγή». Ο κ. Παπαδημούλης επέρριψε ευθέως ευθύνες στη Χρυσή Αυγή για τη δολοφονία του 34χρονου, λέγοντας, «Ο δράστης της δολοφονίας δεν ανήκει απλώς στη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης».

Νέες αστυνομικές έρευνες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής
Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αττική. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή την ώρα στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων του κόμματος στα Άνω Λιόσια, στα Μέγαρα, στον Ασπρόπυργο και στη Σαλαμίνα. Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, έγιναν χθες έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας -στην οδό Δηλιγιάννη και στη λεωφόρο Μεσογείων- και αλλού. Μάλιστα, συνελήφθη ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης Πειραιά, καθώς από έρευνες στους χώρους των γραφείων βρέθηκε ένα πτυσσόμενο κλομπ.

Στον εντοπισμό των συνεργών του Ρουπακιά προσανατολίζεται η ΕΛ.ΑΣ.
Στον εντοπισμό αυτών που τηλεφώνησαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής και έστησαν ενέδρα στον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά, προχθές το βράδυ στο Κερατσίνι, εστιάζονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και άλλα άτομα για το ειδεχθές έγκλημα.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι το τηλεφώνημα έγινε πιθανότατα από κάποιον από τους δύο που βρίσκονταν στην καφετέρια και αντάλλαξαν έντονες ματιές με τον 34χρονο, την ώρα που έβλεπαν το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και όταν το θύμα βγήκε στο δρόμο, τους περίμεναν ήδη περίπου 20 άτομα και άρχισε ο διαπληκτισμός, κατά τη διάρκεια του οποίου έφτασε στο σημείο ο 45χρονος Γ. Ρουπακιάς και μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.

Τις τηλεφωνικές συνομιλίες ή την ανταλλαγή μηνυμάτων αναμένεται να εντοπίσει η έρευνα, μετά την άρση απορρήτου που ζήτησε η Ασφάλεια. Έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ότι ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για να πάει στο σημείο που ήταν ο 34χρονος και οι φίλοι του. Αυτό το καταθέτει και η σύζυγος του, η οποία λέει ότι ο άνδρας της έβλεπε το ποδόσφαιρο στο σπίτι, όταν του τηλεφώνησαν και έφυγε άρον άρον.

Σημειώνεται ότι μετά το αιματηρό περιστατικό, η σύζυγος του δράστη μετέφερε ένα γκλόμπ και υλικό της Χρυσής Αυγής, που υπήρχε στο σπίτι της στο σπίτι της εξαδέλφης της, γι’ αυτό συνελήφθησαν και οι δύο.

Από την Αστυνομία επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, ότι ο Ρουπακιάς είχε και οικονομική σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, όπως λένε φίλοι του από το κόμμα, ο 45χρονος υποστήριζε άλλο κόμμα στο παρελθόν, αλλά «στρατολογήθηκε» πριν από περίπου δύο χρόνια στη Χρυσή Αυγή, όπου κρατούσε το κυλικείο της Τοπικής Οργάνωσης, βοηθούσε στη διανομή τροφίμων βγάζοντας χαρτζιλίκι για να ενισχύσει το εισόδημα του, ενώ απασχολούνταν στο κόμμα και η γυναίκα του και η κόρη του.

Σε ότι αφορά την αντίδραση της Αστυνομίας στο περιστατικό, σε απάντηση καταγγελιών αυτοπτών μαρτύρων ότι οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής πριν ακόμα μαχαιρωθεί ο 34χρονος, η ΕΛ.ΑΣ επιμένει στη χθεσινή ανακοίνωση της ότι οι πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε την ώρα που έπεφτε αιμόφυρτος ο Παύλος Φύσσας, γι’ αυτό και ο δράστης συνελήφθη επί τόπου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά και ένα ακόμα μέλος της Χρυσής Αυγής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ανεξάρτητη δικογραφία από την Ασφάλεια, άσχετη με τη δολοφονία, που ξεκίνησε μετά από καταγγελία ότι κατείχε όπλα. Πρόκειται για τον 26χρονο πρώην οδηγό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στέλεχος της νεολαίας του κόμματος στον Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη χθες γιατί, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του και το σπίτι του, βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα και δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες). Ο 26χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε υποβάλει αίτημα για άδεια οπλοφορίας, ως οδηγός και συνοδός του κ. Μιχαλολιάκου, η οποία όμως απορρίφθηκε την 5η Μαρτίου του 2013.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Σβόμποντα: «Απαράδεκτη η Ελλάδα αν δεν καταφέρει να σταματήσει τη ΧΑ»