Τι είπαν Μάριο Ντράγκι και Κυριάκος Μητσοτάκης για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση δυο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη με το τραπεζικό σύστημα να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με την κυβέρνηση η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με κύριο αντικείμενο την πορεία της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής οικονομίας.

Από την πλευρά του πρωθυπουργού, δόθηκε έμφαση στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, στο σχέδιο για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Ντράγκι, που ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη της ΕΚΤ στην Κριστίν Λαγκάρντ, έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έχοντας κοινές απόψεις για την ανταγωνιστικότητα, τις επενδύσεις, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις νέες θέσεις εργασίας, λένε κυβερνητικές πηγές.

Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη όπου έλαβαν μέρος ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργος Ζαββός, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο προϊστάμενος του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Μητρόπουλος και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Από την πλευρά της ΕΚΤ συμμετείχε ο επικεφαλής της αποστολής της Τράπεζας στην χώρα μας, Francesco Drudi.