Τι κάνουν ο επιτυχημένοι άνθρωποι τις Δευτέρες;

Τι κάνουν ο επιτυχημένοι άνθρωποι τις Δευτέρες;

15 μυστικά για την ομαλή επιστροφή στο γραφείο μετά το Σαββατοκύριακο. 

Η Δευτέρα είναι η πιο κρίσιμη ημέρα της εβδομάδας. Αυτή θα καθορίσει όλη την εβδομάδα. Μερικά απλά βήματα που ακολουθούν επιτυχημένοι άνθρωποι θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε σωστά και να μη πελαγώσετε με την επιστροφή σας στο γραφείο. Ξεκινήστε και εσείς (ακόμα κι αν σήμερα είναι αργία).

1. Ξυπνάνε νωρίς και κάνουν γυμναστική
Η πρωινή γυμναστική αυξάνει τα επίπεδα της β-ενδορφίνης, μίας ουσίας που εκκρίνεται κυρίως από τον εγκέφαλο (υπόφυση) και έχει ισχυρή αναλγητική δράση.

2. Τρώνε ένα πλήρες και πλούσιο πρωινό
Δεν είναι μόνο πως το πρωινό θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε τόσο στις απαιτήσεις της ημέρας όσο και της εβδομάδας, αλλά θα σας «κρατήσει» μέχρι το μεσημέρι.

3. Πηγαίνουν νωρίς στο γραφείο
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν πατάνε το κουμπί του snooze, ειδικά τις Δευτέρες. Πάνε πρωί, οργανώνουν τα πράγματα όπως θέλουν και δεν πέφτουν στη δευτεριάτικη παγίδα που θέλει μαγικές ιδιότητες για να μαζευτούν όλα τα πράγματα του Σαββατοκύριακου.

4. Καθαρίζουν την οθόνη τους και το γραφείο τους
Μπορεί να το έκαναν τη Παρασκευή πριν φύγουν, αλλά το κάνουν ξανά τη Δευτέρα το πρωί. Ένα οργανωμένο και καθαρό γραφείο διατηρεί το μυαλό τους καθαρό.

5. Είναι προνοητικοί για τυχόν εκκρεμότητες
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν κλείνουν όλα τους τα ραντεβού τη Δευτέρα, πρέπει να έχουν χρόνο σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποια υποχρέωση που δεν διευθετήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

6. Χαιρετάνε τους συναδέλφους και το προσωπικό
Λέγοντας μια «Καλημέρα» διατηρούν το ηθικό της ομάδας ανεβασμένο.

7. Ανανεώνουν τη λίστα των καθηκόντων τους
Ένας «χάρτης» που γράφει τους στόχους και τα καθήκοντα, είναι ο «οδηγός» κάθε επιτυχημένου ανθρώπου.

8. Οραματίζονται τις επιτυχίες της εβδομάδας
Σκεπτόμενοι ποιοι είναι οι στόχοι της εβδομάδας και τι αποτέλεσμα θα έχει η επίτευξη του στόχου, μπορούν εύκολα να βρουν τους τρόπους για να το υλοποιήσουν.

9. Ξεκινάνε να διαβάζουν τα email τους δίνοντας προτεραιότητα σε όσα είναι επέιγοντα
Μετά από ένα Σαββατοκύριακο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο «παίνρει» φωτιά. Σίγουρα δεν είναι όλα τόσο σημαντικά.Βάζοντας έναν αστερίσκο σε όσα χρήζουν άμεσης απάντησης, είναι σίγουροι πως εκεί θα ρίξουν το βάρος τους.

 

10. Ξεκινάνε με τα πιο δύσκολα θέματα
Θέματα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή μπαίνουν στην πρώτη γραμμήτων προτεραιοτήτων για το πρωί της Δευτέρας, τότε που το μυαλό είναι καθαρό και η ενέργεια στα ύψη.

11. Προσπαθούν να είναι χαμογελαστοί
Η επιτυχία πολλές φορές είναι συνόνυμο του στρες. Όσοι ξέρουν, όμως, από σωστή ηγεσία γνωρίζουν πως κανείς δε πρέπει να ξέρει αν περναέι δύσκολα. Ένα χαμόγελο, σίγουρα θα δώσει κουράγιο και στους υπόλοιπους.

12. Μπορούν να πουν «όχι»
Τη Δευτέρα όλι ψάχνουν να σας βρουν. Ασταμάτητητα τηλέφωνα, email που θέλουν απάντηση κλπ. Ο σωστός επαγγελματίας ξέρει με διπλωματικό τρόπο να λέει όχι σε εκείνους που δεν χρειάζονται οπωσδήποτε τη βοήθεια του.

13. Είναι πιο φιλικοί στα email τους
Ένας χαιρετισμός ή ένα «ελπίζω να περάσατε όμορφα το Σαββατοκύριακό» είναι μια καλή αρχή για να κυλήσει όμορφα η εβδομάδα, ακόμη κι αν έγιναν μικρολάθη τις ημέρες που πέρασαν.

14. Είναι συγκεντρωμένοι
Ότι έγινε το Σαββατοκύριακο, έμεινε εκεί. Καμία ανάμνηση και σκέψη δε τους επηρεάζει τη πρώτη μέρα της εβδομάδας.

15. Δεν ξεχνούν πως υπάρχει και η Τρίτη
Ποιος δεν θέλει να μην αφήνει υποχρεώσεις και δουλειές για την επόμενη ημέρα; Παρ’ όλ’ αυτά κάποια πράγματα μπορούν να περιμένουν μέχρι την επόμενη.

Διαβάστε ακόμα:

Πέντε τύποι προσωπικότητας που παίρνουν προαγωγή στη δουλειά

Γραφείο στο σπίτι; Μπορείτε!

Εννέα συμβουλές για ένα τέλειο βιογραφικό