Τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση υπόσχεται ο υπ. Οικονομικών του Τραμπ

Τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση υπόσχεται ο υπ. Οικονομικών του Τραμπ

Σύμφωνα με τον Στίβεν Μνουσίν, η κυβέρνηση θα θέσει ως βασικές προτεραιότητες τη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς επιδιώκει να πετύχει οικονομική ανάπτυξη 3-4%.

Ο Στίβεν Μνουσίν, που επελέγη από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα θέσει ως βασικές προτεραιότητες τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές στις εμπορικές συμφωνίες καθώς επιδιώκει να πετύχει οικονομική ανάπτυξη 3-4%.

Ο Μνουσίν, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουίλμπουρ Ρος, η επιλογή του Τραμπ για τη θέση του υπουργού Εμπορίου, παρουσίασαν σε συνέντευξή τους στο αμερικανικό δίκτυο CNBC την ατζέντα τους, η οποία περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη, όπως τη χαρακτήρισε ο Μνουσίν, φορολογική μεταρρύθμιση από τη διακυβέρνηση του Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Ο Μνουσίν και ο Ρος επιβεβαίωσαν πως επελέγησαν για τα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, ο διορισμός τους ωστόσο πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία.

«Πιστεύουμε ότι με τη μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις θα δημιουργήσουμε τεράστια οικονομική ανάπτυξη και θα έχουμε τεράστιο ατομικό εισόδημα», δήλωσε ο Μνουσίν στη συνέντευξη.

Ο 53χρονος Μνουσίν και ο 79χρονος Ρος δήλωσαν ότι οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές θα αντισταθμιστούν από τη μείωση των φοροαπαλλαγών.

«Οι φόροι είναι υπερβολικά περίπλοκοι και ο κόσμος ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο ανησυχώντας για το πώς να τους μειώσει», δήλωσε ο Μνουσίν.

Ο Μνουσίν και ο Ρος δήλωσαν ότι η εμπορική μεταρρύθμιση θα είναι ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες. Και οι δύο επέκριναν τις περιφερειακές εμπορικές συμφωνίες, λέγοντας ότι ευνοούν διμερείς συμφωνίες με εμπορικούς εταίρους.

Διαβάστε επίσης: Ο Τραμπ εγκαταλείπει τις επιχειρήσεις