Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Ποια είναι η νέα πρόταση Τσίπρα

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Ποια είναι η νέα πρόταση Τσίπρα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Κ) , ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (3 Α) , ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος (2 Α) ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Α) , ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγέλλης Μεϊμαράκης (3Δ) , ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (2Δ) και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά (Δ) κατά τη διάρκεια της σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Αθήνα, 06 Ιουλίου 2015. Συγκλήθηκε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοψηφίσματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Πληροφορίες ότι συντάσσεται κείμενο αρχηγών για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ - Tηλεφωνικές επαφές Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Πούτιν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε στους αρχηγούς των κομμάτων να αποτελέσει βάση συζήτησης για συμφωνία η πρόταση Γιούνκερ. Φαίνεται πως ο κύριος Τσίπρας θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να συνυπογράψουν ένα κείμενο, το οποίο θα εκφράζει τη βούληση όλων των πολιτικών πλευρών της χώρας και στο οποίο θα αναφέρεται ρητά η δέσμευση για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Η ελληνική πλευρά σύμφωνα με τον πρωθυπουργό έχει στο χέρι της το «χαρτί» της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ με την επιλογή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών επιθυμεί να προβάλει τη δημιουργία ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου.

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών διεκόπη για λίγα λεπτά, καθώς ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχαν ολιγόλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα συναντήσει αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό ζήτησε να έχει και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ σύμφωνα με τον Guardian υπήρξε τηλεφωνική επαφή και με την Άνγκελα Μέρκελ.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία και με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, για το ζήτημα της ρευστότητας.